Festivals

Live review: Paaspop Day 3, 5-04-2015

Tekst door: Antoinette
Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

The Gentle Storm

Voor de zekerheid waren we vandaag extra vroeg vertrokken voor het geval dat er weer een rij zou staan. De rij viel vandaag heel erg mee maar het terrein was nog steeds erg modderig. En zo gebeurde het op dag drie dat ook wij vast kwamen te zitten in de modder. Gelukkig werd er snel gehandeld door de vrijwilligers en kwam boer Anton al snel aangereden op zijn tractor. Hij sleepte ons eruit koppelde los en zei laat maar staan dan kom je er vanavond makkelijker uit. Prima! We stonden en konden snel gaan lopen voor de eerste act van de dag, we begonnen met The Cool Quest. 

The KikWat een chillheid was The Cool Quest, een hele vette hiphop act met funk, soul en klassiekers in de mix. Wat een goed begin van de dag! Dan naar de Apollo voor The Kik. Ik had The Kik nog nooit live gezien maar wel al heel wat van gehoord en wat een leuke band is dit om te zien, met vrolijke nummers een beetje vroege The Beatles stijl in pak en bijpassende rare dansjes. Toen weer door naar de Phoenix waar Mister and Mississippi op ons stonden te wachten. Ook een bandje die ik nog nooit live had gezien en hoge verwachtingen van had, maar deze konden ze jammer genoeg niet waarmaken. De nummers waren saai en er zat geen interactie met het publiek in. Ze speelde hun hit Meet Me at the Lighthouse dat een prima nummer is als bij je plaatselijke koffieboer een drankje doet. In een grote festivaltent is dit niet de plek voor dit nummer en dat is jammer voor wel een hele goede band. Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke artiesten vandaag om te bekijken misschien even naar het Theater Vrijdag & Sandifort. Je weet wel die ene van Wie is de Mol. Vrijdag & Sandifort deden verschillende sketches die of geen clue hadden of ontzettend voorspelbaar waren. Na een paar sketches hadden we het wel gezien en liepen we naar de Apollo voor Douwe Bob die daar met zijn band al klaar stond om het publiek te vermaken. Met heerlijke folky muziekjes stond iedereen mee te dansen en te zingen, zeker op zijn hits. Maar er werd ook goed gedronken op zijn muziek. Waardoor zijn nummer Ice Cold Beer goed viel in de Apollo.Mister & Mississippi

De super groep The Gentle Storm lanceerde nog geen week geleden hun debuut album maar stonden als een huis in de Jack Daniels’s Stage. Met leden van Stream of Passion, Delain, Ex After Forever, ex Kill Ferelli en met frontvrouw Anneke van Giersbergen. Voor de metal liefhebbers het hoogtepunt van de zondag. Dan weer naar de Apollo omdat Dotan bijna begon. De presentator vroeg aan het publiek of we een huiselijke sfeer konden creëren. Zodat de nummers het beste uit zouden komen en dat Dotan zelf zich goed op z’n gemak voelde. Beetje lastig om een huiselijke sfeer te creëren in zo’n grote tent. Als je Dotan nog vaker wil zien deze festival zomer, hij is dit jaar een van de ambassadeurs van de vrijheid. Zo is hij dit jaar o.a. in Limburg te zien tijdens Bevrijdingsfestival. 

Vintage TroubleEen paar jaar geleden stond er een bandje genaamd Vintage Trouble op Bospop dat toen nog een duet met Beth Hart deed. Dat klonk zo lekker dat ik ontzettend enthousiast was dat Vintage Trouble nu op Paaspop stond. Vintage Trouble heeft een lekkere funky vibe over zich heen met een enthousiaste frontman die stiekem een beetje op James Brown leek. Heerlijk om over het middagdipje heen te komen. Na Vintage Trouble weer door naar de Apollo waar onze Belgische vrienden van dEUS stonden. De band van frontman Tom Barman werd eind jaren ’80 opgericht en heeft nog vele fans. Een rock feestje in de Apollo. Over feestjes gesproken op naar de Resto Lounge waar naast pizza’s en loempia’s nog meer te vreten was! Orgels! Want Orgel Vreten stond op het programma. Deze band rond de twee orgel speler Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers waren nu al te groot voor dit kleine restaurantpodium waar ze speelden. Stonden ze maar op een groter podium zodat meer mensen met dit feestje mee konden eten!

Dan richting de afsluitende avond met The Kooks, waar menig vrouwenharten sneller van gaat kloppen. Dit heerlijke Britse bandje speelde afgelopen Orgel Vretenzomer nog op Pinkpop in de zon en nu in de tent ’s avonds. Alle hitjes van de band kwamen voorbij en het publiek zong mee. Met als afsluiter van de set Naief, was iedereen voldaan na het goede optreden van The Kooks en was het voor mij een goede afsluiter van een weekendje Paaspop. Sharik ging nog snel naar Lonely The Brave en heeft daar nog een paar mooie foto’s gemaakt zodat we lekker op tijd terug naar huis konden gaan. Gelukkig konden we meteen wegrijden en hoefden we niet nog een keer boer Anton te bellen.

Overall was het een zeer geslaagde editie van Paaspop, het hele weekend was op voorhand uitverkocht! Het heeft niet geregend tijdens het festival zelf. Het water was duur maar het eten heel lekker en divers. We zijn niet uitgegleden op het terrein zelf, wat toch ook wel een groot pluspunt is. Daarnaast nog een heel fijne plus, er was overal 4g netwerk! Heerlijk weekend tot volgend jaar! Het valt dan een weekje eerder namelijk in het weekend van 25-27 maart. 

Paaspop

Previous post

Live review: Paaspop day 2, 4-04-2015

Next post

Review: Splendid - The Good Life

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.