FestivalsLive Reviews

Live Review: Xnoizz 1 uur service festival – Desmet Amsterdam 21-04-2014

Xnoizz 1 Uurservice

Tekst: Sharik “MCSharQ”
Pictures: Sharik “MCSharQ”

Soms moet je gewoon dingen doen. Soms moet je gewoon even kort slapen na al een zwaar weekend omdat er iets heel cools voor de deur staat.
Dit kwam gisteren weer eens voor, het Xnoizz 1uur service festival in Desmet studio’s te Amsterdam.
Iets wat ik echt niet wilde missen, mede doordat Heavylight & Wooden Saints zouden optreden.
Naast deze twee geweldige bands traden ook Lucas Hamming, Rita Zipora en Dotan op.
De laatst genoemde was er als hoofdact, dit doordat de band vandaag live de 1 uur service zou uitvoeren.

Xnoizz 1 UurserviceWat is de 1 uur service nou eigenlijk hoor ik jullie denken. Dit is een heel leuk uitgevoerd idee door het radio programma Xnoizz (EO) op 3FM.
Presentatrice Miranda van Holland geeft een band de opdracht om binnen een uur een liedje te schrijven. Dit liedje moet de titel dragen dat door een van de luisteraars toegezonden via de sms. Een leuk idee, die lekker creatief talent de ruimte geeft. Om het leuke idee te vieren is er dit jaar, voor het tweede jaar oprij, een heus Xnoizz 1 uur service festival.
Niet dat het echt een festival is, maar het is een leuke gezellige avond met een aantal bandjes die allemaal 1 nummer mogen spelen.
Ja je leest het goed, ik ben gisteren ruim 7 uur onderweg geweest voor 5 liedjes. Uiteindelijk 7 , want Dotan ging na de uitzending gewoon even door.

Aangekomen in Desmet studio’s (bij Artis) te Amsterdam begon na het 8 uur radio journaal de uitzending. Er was gehoopt op bijna 100 mensen maar die waren, mede doordat het tweede paasdag was en je geen ticket hoefde te kopen enkel en alleen aanmelden via de site, er helaas niet. Desondanks was er een gezellige drukte en een goede sfeer.
Wooden Saints mocht na ruim 20 minuten aftrappen met hun eerder gemaakt nummer The Cold Days Are Over.

De geweldige stem van Tessa Douwstra en samenzang met  Frank van Kasteren maken het kleine mooie nummer helemaal compleet.

Weer even wachten, snelle ombouw en dan is het tijd voor Heavylight. De band lanceerde hun nieuwe album, Your Kingdom, vorig maand in Rotown te Rotterdam.
Aan het einde van het eerste uur radio uitzending mochten de heren dan hun 1 uur service nummer Owl Howling spelen. Zij maakte vorig jaar september het nummer tijdens de radioshow. Er was ons al verteld dat het nummer de afgelopen tijd nog even onder handen was genomen om hem nog vetter te maken en dit was duidelijk hoorbaar. Het publiek ging los en de band ging er voor de volle 100% voor.

Weer een snelle ombouw met als resultaat dat Rita Zipora en haar band klaar stond in het tweede uur voorXnoizz 1 Uurservice haar liedje.
Een zeer catchy track getiteld Gedoofd Verlangen. Ik kende haar totaal niet maar ze verbaasde met een zeer hoog niveau van Nederlandstalig liedje.
Hou haar zeker in de gaten en ga eens lekker naar een show van haar!

Xnoizz 1 UurserviceLucas Hamming up next! De Sing and songwriter stond eerder dit jaar voor een bijna lege Luxor Live te Arnhem en toen heb ik hem maar kort gezien.
Red Feather in the Storm is de titel van zijn 1 uur service track. Erg diepzinnig maar ook hij verbaasde me met een unieke sound.
Waarom stonden er toen in Arnhem zou weinig mensen geen idee, maar deze jongen verdiend een groter publiek al is het niet mijn smaak.

Dotan was ondertussen hard aan het werk geweest aan zijn 1 uur service nummer. Running Trees is de titel die de luisteraar hem gegeven had.
De zanger stond eerder dit weekend al op de mainstage van Paaspop, waar ik hem gemist heb, maar het was mij al snel duidelijk dat hij juist een kleine intieme setting moet hebben om het best tot zijn recht te komen.
Wil je het nummer terugluisteren kan dat op deze pagina (vanaf 1uur49minuten).
Als extraatje speelde de zanger, toen de uitzending afgelopen was, nog  twee nummers. Een daarvan was Home, de megahit van dit moment.

En zo kwam er een einde aan een lang, slopend, maar heel tof weekend met Paaspop en het Xnoizz 1 uur service Festival.
Beide zeker voor herhaling vatbaar!

Voor de foto’s van deze mooie avond kijk hier

Xnoizz 1 Uurservice

 

Previous post

Live Review: Paaspop Day 3 20-04-2014

Next post

Festival: Pinkpop - 7/9-06-2014 - Landgraaf

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.