Live Reviews

Live: Stream of Passion – Embrace The Storm 10 Year Anniversary, Boerderij Zoetermeer

Tekst: Irma Ploeger
Foto’s: Sharik Derksen

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Synergy Protocol De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Synergy Protocol De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Tien jaar geleden besloot Marcela Bovio vanuit Mexico naar Nederland te komen om haar droom werkelijkheid te laten worden: zingen in een band.  Niemand minder dan Arjen Lucassen bood haar deze kans en die heeft ze met beiden handen aangegrepen. Stream of Passion was geboren en nu staan we op 8 mei 2015 bij concertzaal De Boerderij in Zoetermeer om dit te vieren:  debuutalbum ‘Embrace The Storm’ bestaat een decennium.

Kingfisher Sky De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Kingfisher Sky De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Om half 8 gaan de deuren open en al vrij vlot daarna begint de eerste openingsact, Synergy Protocol. Tot voor vanavond had ik daar nog nooit van gehoord. De bandleden hebben plezier op het podium en doen hun uiterste best, maar het publiek is weinig in beweging te krijgen. Natuurlijk heb je dat ook al snel als je als volledig onbekende band het podium op gaat. Zangeres Laura Guldemond, hoewel een fijn stemgeluid, slaat wat mij betreft de plank volledig mis met haar kleding en te veel make-up. Ook komt ze wat onzeker over als ze het publiek probeert te enthousiasmeren. Bij het laatste nummer zijn papieren vliegtuigjes uitgedeeld, later blijkt dat dit symbolisch bedoelt is voor het laatste nummer ‘Flight From Terra’.  Talent heeft deze band wel, dus ik verwacht binnenkort meer muziek van ze horen!

Tweede act van de avond is de meer bekende band Kingfisher Sky. Deze veelzijdige band met Judith Rijnveld als frontvrouw, weet het publiek wel mee te krijgen. Er zijn ook overduidelijk fans in de zaal! In een half uur komen er verschillende nummers voorbij, maar vooral de laatste kan op veel enthousiasme van het publiek rekenen. Judith maakt veel contact met het publiek en geniet zichtbaar van het optreden. Dat vind ik altijd mooi om te zien.  Ze straalt een bepaalde energie uit waardoor je naar haar blijft kijken.  Overigens geldt dit voor de hele band: ze geven zich volledig over aan de muziek. Wat Kingsfisher Sky ook anders maakt dan andere bands in hetzelfde genre, is de aanwezigheid van Maaike Peterse, op cello. Al met al was dit een vooract die meer bij de avond paste dan de vorige, en lijkt het publiek goed opgewarmd voor de hoofdact.

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

En natuurlijk is de hoofdact de vrouw en heren van Stream of Passion. Tien jaar geleden debuteerde zij met ‘Embrace The Storm’ en vanavond brengen zij het gehele album ten gehore. Sommige nummers daarvan zijn al vaker gespeeld, sommige nog nooit! Al bij opener ‘Spellbound’ heb ik het gevoel dat dit een speciale avond gaat worden. Al vaker gespeeld maar daarom zeker niet minder zijn nummers als ‘Passion’,  ‘Haunted’, ‘Wherever you are’ en natuurlijk ‘Out In The Real World’. Eerste ‘special guest’ van de avond is Maaike Peterse, celliste van Kingfisher Sky. Zij ondersteunt Marcela tijdens het Spaanstalige nummer ‘Nostalgia’. Kippenvel! Stream of Passion is een band die alles geeft, en dan net nog een beetje meer. Zo ook vanavond. Na het spelen van het volledige album, wat al bijna een uur in beslag neemt, verlengen ze het feestje door nog zes nummers aan de playlist toe te voegen. Eerste is nieuwste hit ‘Monster’, waarbij alle bandleden – behalve Marcela – met een masker het podium op komen.

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Stream of Passion De Boerderij Zoetermeer 08-05-2015

Daarna volgt ‘A War Of Our Own’, titeltrack van het laatste album. De gehele avond blijft Marcela herhalen hoe dankbaar ze is voor de fans, die tien jaar later in steeds groteren getale naar de optredens komen. Vooral het feit dat het laatste album enkel en alleen tot stand is gekomen door deze steun, is wat de band zo waardeert. De waardering is wederzijds, laat het publiek met luid geklap en gejoel horen. Tweede ‘special gast’ van de avond is Laura Guldemond, de blonde zangeres van de eerste openingsact. Samen met Marcela zingt ze ‘Broken’. Dit blijft echt een prachtig nummer. De stem van Laura kleurt mooi bij die van Marcela en het duet is echt aangenaam on naar te luisteren. ‘In The End’ lijkt afsluiter te zijn maar nee hoor, Stream of Passion heeft nog energie voor een – deze keer echt – allerlaatste nummer van de avond: ‘This Endless Night’.  Al met al kunnen de fans – maar ook zeker de band – terug kijken op een geslaagde avond. Zoveel fans, uit zoveel schillende landen (o.a. Nederland, Engeland, Venezuela) komen samen door deze muziek. Wat een geweldige manier om het bestaan van een album, het bestaan van een  band zelfs, te vieren. Zoals Marcela zelf aangeeft: “Hopelijk kunnen we over tien jaar weer een mijlpaal vieren, desnoods staan we met een kunstheup op het podium!”  Dat hopen wij ook, zonder die kunstheup uiteraard.

Stream of Passion
Stream of Passion Foto’s
Kingfisher Sky
Kingfisher Sky Foto’s
Synergy Protocol
Synergy Protocol Foto’s
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Z9ZJCs_h9Ws]

Previous post

SharQ Bite: Sarabeth EP

Next post

Live Review: Dauwpop 2015

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.