Reviews

Review: Major Lazer – Peace is the Mission

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

major
Zo sta je bekend om een keiharde dance sound met invloeden uit alle hoeken van de wereld. Een vette mix die de afgelopen zomers ons tegemoet kwam en nu is er een nieuwe plaat die met het nummer ” Be Together ft Wild Belle” een ander geluid afgeeft. Of is dit just a trick want de track klinkt oosters heerlijk maar “Too Original ft Elliphant and Jovi Rockwell” kickt daarna de bas aan en je kunt er meteen beter op dansen. Afrikaanse klanken en trompetten starten het heerlijke “Blaze up the Fire” wederom een feat ditmaal met Chronnixx. Een waar feest nummer welke dan weer afgewisseld wordt met rustige klanken door MO in “Lean on”. 

Diplo heeft met zijn vernieuwde crew, Boaz van de Beatz, dj Jillionare en Walshy Fire, een fijne mix gevonden in het nieuwe werk. Zo is het geweldige nummer met niemand minder dan Ellie Goulding & Tarrus Riley op de plaat beland. “Powerfull” klinkt als een kant en klare 007 soundtrack. Donker en diep, rauw en prachtig door de zangeres.  Lichter klinkt het vervolg met Nyla in “Light it up” welke met een uk mix in de oost met gamesounds heel tof klinkt. 

“Roll the Bass” bouwt de spanning lekker op tot het meesterlijke refrein. De pakkende sound klinkt hard door en blijft hangen. Een mix die voor de clubs helemaal in orde is. Het minste nummer is “Night Riders” een feat met teveel rappers wat het onoverzichtelijk maakt en soms wat snel gemaakt lijkt. Want met maar negen nummers is het een beetje jammer dat er niet een echte langspeler ontstaan is. “All My Love ft Ariana Grande en Machel Montano” sluit wel weer lekker af. Een rustige beat en goede aanvulling door de vocalisten. 

De plaat is klaar om te heersen in de zomer clubs en kunnen wel eens de soundtrack je vakantie worden. Speel hem vooral af in Spotify en maak samen met andere zomerse platen een lekkere summerlist aan. 

Website
Facebook

Previous post

SharQ Bite: Dizzy Wright - The Growing Process

Next post

Festival: Summerjazz 2015 Leiden

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.