Festivals

Paaspop 2016, dag 2

Tekst & Foto’s door: Antoinette
Act foto’s door Sharik “MCSharQ” ( deze zijn niet gemaakt op het festival )

e4e702b8-4471-4143-b25c-e4582649522aDe nacht was koud! Heel koud, maar gelukkig schijnt vandaag de zon en staan er weer mooie8b8dbd72-6d09-4f43-b376-6dc731c7ee24 namen op het programma, typisch paas weer dus.

Door de kou van afgelopen nacht waren we een beetje de tijd vergeten en begon de dag niet zoals gepland met Heavn maar met Causes. En stiekem was dat helemaal niet erg. Wat is dit heerlijk wakker worden met Causes. Een cuppuccinootje erbij het lijkt wel 10 uur ’s ochtends en dat om 3 uur ’s middags. De fijne indie tonen van Causes zorgen ervoor dat wij er weer heel veel zin in hebben in dit tweede dagje Paaspop. Causes speelde tijdens hun set een Ellie Golding’s ‘On My Mind’ cover, persoonlijk vond ik deze cover beter dan het origineel! Heerlijk.

Dan op tijd weg naar Lucas Hamming! Het ding dat ik ontzettend miste bij Jett Rebel heeft Lucas wel waar gemaakt! Keiharde gitaarsolo’s en veel hitjes. Zijn band is ijzersterk en ze hebben me het hele optreden lang weten te entertainen.
Jess Glyne stond meteen daarna al helemaal klaar in de Apollo. Met mooie samenzang met haar achtergrondzangeressen voelde dit als een beetje bijkomen van Lucas Hamming. Eigenlijk wilde ik nog even langs The Brahms maar betrapte mezelf erop te lang weg te dromen bij Jess Glynne.

Pinkpop Presentatie Paradiso Amsterdam 17-02-2016

Pinkpop Presentatie Paradiso Amsterdam 17-02-2016

My Baby Poppodium Grenswerk Venlo 25-03-2016

My Baby Poppodium Grenswerk Venlo 25-03-2016

Maar niet getreurd in de Phoenix was het tijd voor My Baby met hun eigenzinnige klanken wisten ze het publiek te bespelen. De band gooide hoge ogen het vorige jaar en is uit Nederland gegroeid in korte periode. Na bomvolle zalen in ons land spelen ze nu regelmatig in andere landen en ook daar stijgt het fan aantal zeer snel. De band staat op 5 mei op het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond.

En dan iets waar ik al een paar weken naar uitkeek. In het theater: Puppetry of the Penis! Ik zal de details en foto’s besparen maar ja dit was een uur lang naar de penis van twee mannen kijken die er kunstjes mee deden. Vanuit de zaal klonk veel vrouwelijk gegiechel en soms gezucht door de mannen. Na deze voorstelling stond eigenlijk De Staat op ons programma. Maar doordat De Staat in een te kleine tent stonden was hier geen doorkomen aan en konden we alleen maar luisteren naar de bas tonen die wel tot buiten klonken. Met hun nieuwe album O is dat ook niet vreemd want deze plaat legt de lat weer hoger in hun genre, De Staat is en blijft de baas. Hopelijk staan ze op Pinkpop wel op het grote podium en kan dan wel iedereen genieten van De Staat.

Gelukkig stond in de Thunderalley (een klein podium in de Schorem barbershop) Lucas e10cc8ec-b94f-4d9e-9692-a480ab6056b5Hamming solo te spelen. En omdat iedereen probeerde om alsnog bij De Staat binnen te komen was het hier gezellig druk maar wel nog genoeg ruimte om te dansen, dansen op zijn cover van David Bowie’s Rebel Rebel en zijn hitjes.
Na een burger en een paar aardappelpartjes gingen we door naar Saybia die een zeer sterke en aantrekkelijke set speelde in de Apollo.

SONY DSC

Drive Like Maria

Drive Like Maria stond niet op mijn lijst, maar naar aandringen van Sharik (die helaas vanuit thuis moet meegenieten) bij hun set wezen kijken en ik moet toegeven dit klinkt lekker! Goede rocknummers, een publiek vol met luchtgitaren kortom top bandje! Het nieuwe album “Creator” komt 15 april uit, dus deze eerste start voor hun club tour was een goede kickoff.

Om weer een totaal andere stijl in te gaan stonden nu Rico & Sticks op het podium #opgezwollentotnutoe en die braken met z’n tweeën de tent af! Na een soldout show in de HMH staan ze later dit jaar met Typhoon in de Ziggo Dome. Kaarten zijn nu verkrijgbaar en wie weet wat deze twee live acts te weeg kunnen brengen weet dat dit de laatste keer is dat er een show is in de Ziggo Dome want daarna is hij afgebroken door Opgezwolle vs Typhoon.

Over andere stijlen gesproken, na Rico & Sticks stond in de Phoenix de Finse folk Metal band Korpiklaani. Het gezelschap behoort tot de top van de folk Metal in de wereld. Op 10 april spelen ze in Melkweg te Amsterdam met Heidevolk en Moonsorrow maar als pre-show staan ze vandaag alvast op Paaspop. Een combi van vrolijke viool en accordeonmuziek met snoeiharde gitaren en een met dreadlocks headbangende leadzanger. Je had erbij moeten zijn zeg maar want de band weet er altijd wel een feest van te maken. De warmte in de kou en niet alleen door de vodka.

Rico & A.R.T Zomerparkfeest Venlo 17-08-2014

Rico & A.R.T Zomerparkfeest Venlo 17-08-2014

Als headliner stonden de heren van The Prodigy op het programma. Een stroomprobleem zorgde voor een kleine onderbreking in de set van de band. Gelukkig stonden ze een sterke set te spelen en werd er al snel weer doorgepakt. Beetje spijtig dat tijdens de show de mc’s de boventoon voerde over de muziek. Het was voor de camping ganger nog een laatste show om zich op te warmen voordat ze weer de koude tentjes in mochten kruipen.

Tot morgen!

Op Paaszondag staan o.a de volgende namen op het podium:
Bombay, Chef’ Special, De Jeugd van Tegenwoordig, De Likt, Hollywood Undead, Jack Parow, Lakshmi, Typhoon en Underworld

Previous post

Paaspop 2016, dag 1

Next post

Paaspop 2016, dag 3

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.