Festivals

Paaspop 2016, dag 3

Tekst & Foto’s door: Antoinette
Act foto’s door Sharik “MCSharQ” ( deze zijn niet gemaakt op het festival )

0f301cf1-978f-42d2-abeb-93453631ada0

Kenny B Poppodium Grenswerk Venlo 04-12-2015

Kenny B Poppodium Grenswerk Venlo 04-12-2015

Het was vannacht iets minder koud (of ik had me er beter op voorbereid). Er stonden veel acts op het programma van vandaag maar door een zomertijd die een uur slapen van ons afnam en een Paaspop app die nog op wintertijd stond liep dat bij de eerste act niet zo goed af. Dus jammer genoeg geen Danny Vera. Maar wakker worden met Kenny B. Kenny stond met band in de Apollo en blies onze oren van onze hoofden af. Niet omdat hij zo’n ontzettende ruige muziek maakt maar omdat hij ontzettend hard stond. Gelukkig zaten de oordopjes in onze zakken en konden we daarna wel genieten van zijn Caribische klanken.

Wat na Kenny B ook lekker wakker worden was, was Tourist LeMC. Zijn fijne Belgische raps met een goede begeleidingsband gaf een goede sfeer in de tent. De tent was gezellig druk en hierdoor had iedereen genoeg plaats om een beetje mee te bouncen. De Vlaming bracht vorig jaar zijn En Route album uit en kwam in december met een deluxe versie waar een live album bijgevoegd zit. Zeker een plaat om te checken!

Waar we afgelopen jaren weinig theater op Paaspop hebben kunnen bekijken. Hebben we daarvoor dit jaar meer tijd voor ingepland. Dus op naar Padoem Paas. De paasspecial van het grappige oneliner tv-programma Padoem Patsss. Speciaal voor Paaspop waren o.a. René van Meurs, Johan Kampman, Jordi van de Bovenkamp, Bobbi Eden en Roel C. Verburg langsgekomen om in 5 minuten hun oneliners voor te dragen. De een nog grappiger dan de ander, hopelijk komt dit programma binnenkort weer terug op tv want het is zeker de moeite waard om voor thuis te blijven (of terug te kijken op uitzending gemist). Als afsluiter van de show mocht Roel C. Verburg nog een paar liedjes doen, vooral ‘Ik Koester Je Oester’ en ‘Slechtste Rapper van de Straat’ vielen erg goed bij het publiek.

Typhoon Solar Weekend Roermond 01-08-2015

Typhoon Solar Weekend Roermond 01-08-2015

Na Padoem Paas nog even snel het laatste gedeelte van Typhoon bekijken en luisteren. Wat kan ik eigenlijk nog over Typhoon zeggen? Mensen die hem nog niet hebben gezien. Ga hem zien! Mensen die hem wel al hebben gezien. Die weten wat ik bedoel. Deze man kan de hele tent een eenheid laten voelen zoals niemand anders dat kan. Je kan uren naar Typhoon kijken en je raakt nooit verveeld. Dus koop die kaartjes voor Rico, Sticks & Typhoon in de Ziggo Dome! Want als Typhoon in een uurtje al zo kan knallen, ben je na een hele avond in extase!

Het fijne van Paaspop is dat bijna alle muziekstromingen aanwezig zijn. Van trance, dance, hiphop, pop, rock, metal tot singer-songwriters. So now for something completely different: Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. Hitjes van vroeger en nu gestoken in een swing, vintage maar totaal niet stoffig jasje. Het is ontzettend dansbaar en redelijk snel herkenbaar. De zangeressen en zanger met een strot waar je U tegen zegt en een swingende begeleidingsband zorgde ervoor dat we even niet meer in een vieze modderige tent stonden met mensen die al drie dagen niet gedoucht hadden maar even leek het alsof we ons bevonden in de jaren ’50 in een oude jazzclub.

Chef' Special Pop on Top Valkenburg 30-05-2015

Chef’ Special Pop on Top Valkenburg 30-05-2015

Om weer even het totaal andere genre in te gaan wilde we eigenlijk een kijkje gaan nemen in de Roxy waar de Rotterdamse band De Likt stond. Maar deze was zo overvol dat het tijd werd om weer even iets te eten en alvast in de rij te gaan staan voor de Ashton Brothers in het Theater. En maar goed ook dat we op tijd in de rij gingen staan. Deze rij was langer dan de rij met vrouwen voor de Puppetry of the Penis van een dag daarvoor. De Ashton Brothers zette een absurdistische show neer met veel grappige sketches.

In de Apollo stonden de heren van Chef’Special al te trappelen om het podium op te gaan. Na hun tour in Amerika, waarin ze voornamelijk op kleinere podia stonden voor ongeveer 100 tot 200 man, was het wel even een groot contrast met deze grote tent. Maar wat hebben ze deze tent gerockt! Hun moves, hun sounds, hun lichtshow alles klopte aan deze set. En het was dus heerlijk om hier even helemaal los te gaan. Om deze lekkere high vol te houden hoopte ik dat ik nog even iets kon meepakken van Jack Parow. Jammer genoeg was de Roxy niet groot genoeg voor deze Zuid-Afrikaanse man en kon ik alleen in de ingang van een afstandje nog net droog in de tent een paar tonen meepikken. Net genoeg om te kunnen zeggen dat het feestje goed aan was in die tent. Maar net te weinig om zelf mee te kunnen doen. Gelukkig staat hij 8 april in poppodium Grenswerk te Venlo om er nog eens heen te kunnen!

De Jeugd van Tegenwoordig Paaspop Schijndel 19-04-2014

De Jeugd van Tegenwoordig Paaspop Schijndel 19-04-2014

Dus wat doe je dan? Dan ga je een ander feestje opzoeken! Zoals het feestje van Birth of Joy die de Jack Daniel’s Stage aan het afbreken waren. Hier was het dan weer een stuk rustiger. Maar dat maakte de moshpit niet minder heftig.

Als onze afsluiter van de avond en van het hele festival zijn we nog even bij de Jeugd van Tegenwoordig wezen kijken. Deze mannen met alleen maar een draaitafel op het podium en een heel groot doek van een Poes als aankleding was dit alles dat op het podium stond. En nog wisten ze je de hele set te boeien. Ze sprongen letterlijk alle kanten op en zo dus ook in het publiek. De mannen begonnen de set met een zeer groot deel van hun hits dus de sfeer zat er al snel in! Hun nieuwste plaat, Manon, zette weer een nieuwe stap in de Nederlandse hiphop en is wederom onnavolgbaar. Maar toch blijven de hits de trekpleisters voor de show.

Helemaal moe en voldaan moesten we nog in het donker de tent opruimen en naar huis rijden. Want nog een nacht in die kou zagen we niet echt zitten. Na een heerlijke douche thuis en schone lakens vielen we in een lekker warm bedje als een blok in slaap. Volgend jaar mogen we er hopelijk weer bij zijn (met camera), dan zal het festival plaats vinden op 15-16-17 april.

Previous post

Paaspop 2016, dag 2

Next post

SharQBite: Walls of Jericho - No One Can Save You from Yourself

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.