Persbericht

Persbericht: 3e editie ScumBash op 20 februari 2016 met o.a. Turbonegro, Bloodshot Bill, Batmobile, DeWolff en The Skadillacs

​​Turbonegro (NOR), Bloodshot Bill (CAN), Batmobile (NL), DeWolff (NL) en The Skadillacs (BE) zijn de eerste bevestigde namen voor de aankomende derde editie van het internationale rock-‘n’-rollfestival ScumBash op zaterdag 20 februari 2016 in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Meer namen volgen spoedig. Alle info staat op de website. De festivaltrailer van ScumBash #3 is hier te vinden.

ScumBash #3 markeert tevens het vijfjarige jubileum van Schorem Haarsnijder en Barbier in Rotterdam, mede-organisator van ScumBash. De voorverkoop voor de aankomende derde editie van dit rock-’n-rollavontuur start zaterdag 14 november om 10.00 uur. Tickets kosten € 39,-. Kniptickets voor een hairstyling bij Schorem op de festivallocatie zelf zijn gelimiteerd en kosten € 33,-.

Turbonegro gedroomde headliner
Deze roemruchte Noorse ‘deathpunk’ legende is een moeilijk uit te leggen fenomeen. Opgericht in 1989, maakten de zes nonconformisten binnen een paar jaar tijd wereldwijd furore met hun eigenzinnige muzikale mix (theatrale aanstekelijke glam-, punk- en hardrock) en een provocatief gevoel voor humor dat ageerde tegen verstikkende politieke correctheid (expliciete flirts met homoseksualiteit, seks en politiek). Maar vooral ook dankzij hun imago (opvallende podiumkleding, hedonisme en decadentie) en spraakmakende liveshows bonden ze wereldwijd vele duizenden hondstrouwe fans aan zich, verenigd in de fancommunity Turbojugend.

Tickets
Tickets a € 39,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar bij The Old School, Primera’s en bij Schorem zelf in de winkel – of online via de website. Kniptickets zijn gelimiteerd en kosten € 33,-

ScumBash #3 – 2016
Robert van Schorem: “De eerste twee ScumBash edities waren waanzinnig mooi. Alles klopte: de sfeer, de bands, de decors en aankleding. Dat had zichtbaar zijn weerslag op het publiek, dat een toptijd beleefde. We leggen bij elke nieuwe editie de lat weer hoger om alles nóg gerser te maken voor de bezoekers. Bovendien vieren we in 2016 ook Schorems vijfde verjaardag – da’s dus dubbel feest. Daarom hebben we ook meteen maar dé ultieme headliner voor ScumBash geboekt: Turbonegro! Samen met Bloodshot Bill, onze maten van Batmobile, DeWolff en The Skadillacs klapt dat er meteen hard op.”

ScumBash 2014 en 2015
De eerste twee edities van ScumBash kenden een vliegende start. Duizenden liefhebbers van psychobilly, punkrock, hardcore, surf, ska, hardrock, country, roots en verwante muziekstijlen -maar vooral ook van een rock-‘n’-roll levensstijl- trokken naar de markante Van Nellefabriek in Rotterdam om daar een mooi feestje te vieren dat een eigen plek in de festivalwereld inneemt.

De Van Nellefabriek blijkt voor ScumBash de perfecte locatie. Het karakteristieke gebouw is één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. Het ademt historie en weerspiegelt het authentieke gevoel van een eeuw geleden, dat bij de bijzondere sfeer van het festival past.

Website & Social Media

* ScumBash website en tickets

* ScumBash Facebook

* Schorem Haarsnijder en Barbier website

* Schorem Haarsnijder en Barbier Facebook

Poster ScumBash 3

Previous post

Review: Devil You Know - They Bleed Red

Next post

Live Review: Epic Metal Fest – Klokgebouw Eindhoven 22-11-2015

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.