Persbericht

Persbericht: Ardens festival La Truite Magique kondigt reeks nieuwe namen aan

Internationaal programma driedaags festival op bijzondere locatie in vallei

c6a198eb-04f2-46d6-bdd4-89315272a82a

Met Aidan Knight, Hein Cooper, The Graveltones, Barefoot and the Shoes, Tamarin Desert, Storksky en Jick Munro & The Amazing Laserbeams heeft festival La Truite Magique weer een aantal acts aan het programma toegevoegd. Eerder werd bekend gemaakt dat Dez Mona, Donnerwetter, Pierce Brothers, Trevor Sensor, Pocket Knife Army, I Have a Tribe, Delaney Davidson, Jacle Bow, Protection Patrol Pinkerton, Indian Askin en Little Kim & The Alley Apple 3 een show op het driedaagse festival zullen verzorgen. De line-up tot nu toe kent een sterk internationaal karakter – overzees en van het continent – met veel variatie; van verstilde singer-songwriters tot dansbare indie en vooroorlogse Amerikaanse rootsmuziek tot inventieve rock.

De derde editie van La Truite Magique vindt plaats van 12 tot en met 14 augustus in de Ardense vallei van herberg La Truite d’Argent, bij Houffalize in België. La Truite Magique gaat van start op vrijdagmiddag en het programma duurt tot zondagmiddag. Er zijn dagkaarten, tickets voor het gehele weekend en combi-tickets inclusief camping en ontbijt verkrijgbaar. Het programma is met de nieuwe reeks namen nog niet compleet, meer acts zullen nog aangekondigd worden.

Het terrein waarop La Truite Magique zich afspeelt ligt letterlijk middenin de bossen en wordt begrensd door heuvels aan beide zijden en doorkruist door een meanderend beekje. De in alle objectiviteit als indrukwekkend te betitelen locatie, maakt La Truite Magique al op voorhand een bijzonder en onderscheidend festival.

La Truite Magique was in 2015 met 1000 bezoekers volledig uitverkocht. Ook dit jaar zijn er maximaal 1000 tickets verkrijgbaar. De capaciteit is door de organisatie – bestaande uit het Eindhovense koppel Bob Muileboom en Henja Govers, tevens uitbaters van herberg La Truite d’Argent – bewust beperkt tot dit aantal. Govers: “We willen dat La Truite Magique een intiem en exclusief festival is; groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is en niet op een privéconcert, maar klein genoeg om in drie dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken.”

Indachtig deze filosofie ligt de nadruk met betrekking tot de inrichting en aankleding van het festival ook op kwaliteit in plaats van kwantiteit. In stijlvol vormgegeven tenten vind de bezoeker een catering-aanbod met biologisch en vers bereid voedsel en een speciaalbieren- en cocktailbar. Er zijn twee podia – een hoofdpodium en een bospodium – en de toepasselijke decoratieve uitingen moeten de beleving compleet maken.

Tickets

La Truite Magique kent zogeheten Magic Combi Tickets, waarbij naast het hele weekend toegang tot het festival een campingplek en op zaterdag en zondag een ontbijt is inbegrepen. Dag- en weekendkaarten zonder campingplek zijn ook verkrijgbaar. De verschillende varianten met prijzen:

Magic Combi Ticket € 119,50 excl. servicekosten

Weekendticket (vrijdag, zaterdag en zondagochtend) € 69,50 excl. servicekosten

Dagkaart vrijdag € 25,- excl. servicekosten

Dagkaart zaterdag € 50,- excl. servicekosten

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van La Truite Magique

Relevante urls

– Website La Truite Magique
– Facebook La Truite Magique
– Facebook event La Truite Magique 2016
– Info festivalcamping

Beknopte info over de reeds aangekondigde acts

Pierce Brothers (AU)
De gebroeders Pierce uit Melbourne, Australië maken energieke, vrolijke folkpop. Binnen een paar jaar groeiden ze van spelen op straat naar spelen op grote festivals over de hele wereld, waaronder op Lowlands en Pinkpop.

I Have A Tribe (IE)
Patrick O’Laoghaire alias I Have A Tribe noemt zichzelf een onvoltooide man omdat hij altijd en overal zal blijven leren. Deze Ierse singer-songwriter brengt binnenkort zijn debuutalbum uit dat vol staat met werkelijk prachtige pianopop.

Delaney Davidson (NZ)
De uit Nieuw-Zeeland afkomstige troubadour en wereldreiziger maakt duistere americana en folk met een flinke scheut blues. Op zijn vorig jaar verschenen album ‘Lucky Guy’, heeft Davidson’s typerende macabere geluid een wat lichtere toon gekregen.

Aidan Knight (CA)
De muziek van Aidan Knight en zijn vijfkoppige band doorkruist meer paden dan de gemiddelde singer-songwriter. Aidan Knight is een show die liefhebbers van Damien Jurado, Andrew Bird en Bon Iver niet mogen missen.

Hein Cooper (AU)
Deze singer-songwriter maakt heerlijke zomerse catchy songs. Folk met invloeden van elektronica. Liefhebbers van Ben Howard en Bon Iver zullen deze muziek zeker kunnen waarderen.

The Graveltones (UK)
The Graveltones is een tweeman’s band die diepe Bluesrock maakt. Jimmy O rockt op zijn gitaar en Mikey Sorbello drumt met zoveel energie, dat het voelt alsof er een show van een band van 5 à 6 man wordt weggezet.

Trevor Sensor (US)
Pas 22 jaar is deze Amerikaanse singer-songwriter, maar door zijn karakteristieke ontwapende stem klinkt het alsof hij al decennia folk liedjes zingt.

Tamarin Desert (NL)
Deze band maakt 60’s georiënteerde psychpop/rock à la Tame Impala en Pond, gecombineerd met vettige fuzzriffs en grooves die wat weg hebben van bijvoorbeeld Led Zeppelin en de rammelige gitaartjes van King Gizzard & the Lizard Wizard. Psychedelica met ballen dus!

Jacle Bow (BE)
Studio Brussel noemt deze mannen een van dé beloftes van dit moment. En daar zouden ze zomaar gelijk in kunnen hebben. De band maakt rock-’n-roll op ambachtelijke wijze. Ze worden ook wel vergeleken met The Rolling Stones.

Pocket Knife Army (NL)
Dit duo maakt donkere elektronische muziek met akoestische elementen. Mechanisch versus organisch. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Portishead.

Jick Munro & The Amazing Laserbeams (NL)
Deze zevenkoppige band bezit een unieke cross-over stijl die elementen van bluegrass, country, folk, blues en Americana bevat. De mannen staan bekend om hun vocale harmonieën en amusement. Waar zij optreden, is feest!

Barefoot & The Shoes (BE)
Deze jonge indiefolkband brengt eigentijdse folkrock, rootsy muziek gekruid met uiteenlopende invloeden van Tom Waits, The Doors, Paul Simon en Nick Drake tot Jack White, Bon Iver, Elliott Smith, Jeff Buckley en Led Zeppelin.

Storksky (NL)
Dit duo maakt stevige alternatieve rock. Verwacht een opzwepende liveset waarbij je verbaast zult staan van de sound die een gitarist en een drummer samen kunnen creëren.

Dez Mona (BE)
Deze excentriekelingen maken een volstrekt unieke combinatie van jazz, rock, spirituals, tango en chanson. Dez Mona bracht eind vorig jaar alweer zijn zesde album uit, welke door Dagblad De Morgen betiteld werd als ‘Meesterwerk’.

Protection Patrol Pinkerton (BE)
PPP combineert de knetterende gitaren van The Strokes met de catchyness van Vampire Weekend en de soul van Perfume Genius, maar doet er bovenal zijn eigen ding mee. De sound van de band wordt door de heren zelf omschreven als “zomerse indiepop”.

Indian Askin (NL)
Indian Askin maakt scherpe songs met psychedelische invloeden die net even anders klinken dan alle andere scherpe liedjes met psychedelische invloeden. Niet voor niets dat de band is uitgeroepen als 3FM serious talent.

Donnerwetter (NL)
Donnerwetter kan veel. Van Beefheart tot Brel, van rauw tot romantisch en van vuil tot virtuoos swingend psychedelisch. Muziek met ballen, hersens en een hart.

Little Kim & The Alley Apple 3 (BE)
Een mooie mix van Swing Jazz, Hot Club, Country Blues en Americana. Little Kim & the Alley Apple 3 grijpt terug naar het begin van de 20ste eeuw toen de muziek nog swingde als de beesten.

Previous post

SharQ Bite: Cuda - Beech

Next post

Persbericht: Bruis Maastricht 2016

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.