Persbericht

Persbericht: Belgische indieband BAZART op 25 november naar NIEUWE NOR in Heerlen

2016_11_25_BAZA_promopic kopie

De Vlaamse formatie Bazart maakt elektronische indie met een internationale sound. Maar zingt wél in het Nederlands, zoals je kunt horen op pakkende singles als ‘Goud’ (met de bekende tekst: ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel.’) en ‘Chaos’, waarmee de 5-koppige band in eigen land in zéér korte tijd naam vestigde. Na optredens op grote Nederlandse festivals Pinkpop en Lowlands en de nodige airplay op 3FM is het in het najaar tijd voor een Nederlandse tour die Bazart op 25 november naar de NIEUWE NOR in Heerlen brengt.

Bazart is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. Deze 5-koppige bezetting, met de drie frontmannen als kern van de band, vindt zijn roots in Gent en Antwerpen. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt Bazart donkere indiepop in de moedertaal. De muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer maar evengoed van Spinvis tot Gorki. Denk Engelstalige muziek maar dan in het Nederlands. Op 23 september a.s. komt hun debuut-album uit.

Kaarten voor het concert in de NIEUWE NOR op vrijdag 25 november kosten 15 euro. De voorverkoop is gestart. Meer info en tickets via www.nieuwenor.nl.  

Previous post

Review: Evergrey - The Storm Within (Incl new video!)

Next post

Persbericht: PETER MURPHY (Bauhaus) op 11 oktober naar NIEUWE NOR voor exclusief concert in Nederland.

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.