Persbericht

Persbericht: Bluesvirtuoos Matt Schofield terug naar Venlo


Matt Schofield staat op vrijdag 17 juni in Grenswerk als primeur van een samenwerking tussen de stichting B4Music en Grenswerk. Schofield – in 2010, 2011 en 2012 al bekroond met de British Blues Award als ‘Blues Guitarist’ – verwerkt funk, soul, rock en klassieke jazz in zijn spel, doorspekt met invloeden van Robben Ford, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton en Albert King. In het voorprogramma speelt de nieuwe Venlose bluesband Jimmy The Bullet, een voortzetting van de Guy Smeets Band. Tickets zijn 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.grenswerk.nl of via een van de voorverkooppunten.

Matt Schofield is reeds opgenomen in de top 10 van beste Britse blues gitaristen allertijden, samen met iconen als Eric Clapton, Chris Rea en Peter Green. Op 30 maart 2012 vertoonde Schofield zijn kunsten al eens succesvol in ‘t Roadhoes in Blerick. Schofield werkt inmiddels aan zijn tiende album. De verwachting is dat zijn optreden in Venlo, het tweede van negen optredens in Nederland, veel werk van dit nieuwe album bevat. Deze opvolger van het album ‘As Far As I Can See’ zal waarschijnlijk nog dit jaar uitkomen.
Als opwarmer staat in het voorprogramma Jimmy The Bullet. Deze band is een brok Venlo-promotie. Blues and beyond van Venlose bodem met Bart Oostindie op gitaar, Rob van der Sluis, zang, Colly Franssen op toetsen, Nick McGrath op bas en Herm Klaassen op slagwerk. Jimmy The Bullet is de nieuwe band van enkele leden van de Guy Smeets Band.

Previous post

Review: Crazy Cult Roadshow - EP2

Next post

Persbericht: Nieuwe experimentele muziek video van Dansor laat de absurde kanten van liefde zien

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.