Persbericht

Persbericht: ‘Both Of Your Wings’ van Rivers nu verkrijgbaar op lila viny

‘Both Of Your Wings’ is de nieuwe EP van de Amsterdamse band Rivers. Het zevental maakt lekkere popliedjes die op smaak zijn gebracht met een portie country, folk en bluegrass.

De zes liedjes op de EP komen recht uit het hart en zijn beïnvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves, Taylor Swift en Jewel. Zangeres Annika IJdo woonde een tijdje in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. Annika vertelt: “Studeren in Amerika was een groot avontuur waar ik veel goede herinneringen aan heb, dit hoor je terug in de teksten. Ik vind het fijn als mensen zich in mijn teksten kunnen herkennen en daardoor positief verrast zijn.”

‘Both Of Your Wings’ op lila vinyl is te bestellen via: http://wearerivers.bigcartel.com/product/both-of-your-wings-vinyl. Beluister ‘Both Of Your Wings’ via: https://open.spotify.com/album/0MMJ2EgJ547bVpC0BUYuLa

De zeven bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. De affectie voor het genre is duidelijk te horen in de muziek. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound. Een geluid dat de band ook live weet over te brengen. Soms ingetogen, soms opzwepend en altijd teruggrijpend naar de sound van het zuiden van Amerika zorgt de band op het podium voor een meeslepende ervaring. De Volkskrant prees in het speciaal de ‘verfijnde close harmony’ van Rivers.

Rivers live dates:

Zondag 22 januari | Gigant | Apeldoorn

Zondag 12 februari | Harmonie | Edam

Donderdag 16 februari | Cafe Hofman | Utrecht

 

www.wearerivers.nl

Previous post

Persbericht: Secret Rendezvous presenteert lang verwacht nieuw album op 3 april in Paradiso

Next post

SharQ Bite: Call it Off - Abandoned

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.