Persbericht

Persbericht: Deense band Saybia sluit vol vertrouwen hun Europese tour af in Nederland

 

persfoto-saybia-300dpi

Na acht jaar afwezigheid bracht de Deense band Saybia vorig jaar eindelijk weer een nieuw album uit, waarna er een Europese tour gepland werd. Dit najaar volgde daar een kleine reprise op die zo goed ontvangen werd dat de band er in januari gewoon nog een paar shows achteraan plakt. Op vrijdag 6 januari 2017 komt Saybia naar Venlo en kun je in Grenswerk lekker komen wegdromen op hun romantische gitaarpop. Tickets kosten €30,- en zijn vanaf nu verkrijgbaar via grenswerk.nl of via een van de bekende verkooppunten.

De afgelopen jaren was Saybia een graag geziene gast op festivals als Lowlands en Pinkpop en verkochten ze moeiteloos hun vorige clubtournee uit. Niet alleen thuisland Denemarken is verkocht; heel Europa is zwaar gecharmeerd van de band die binnen de kortste keren vergeleken wordt met Travis en Coldplay. In 2001 tekent de band bij EMI en vervolgens komen hits als ‘The Day After Tomorrow’, ‘The Second You Sleep’, ‘Angel’ en ‘I Surrender’ hoog binnen in de hitlijsten. In oktober 2015 verscheen het vierde album ‘No Sound From The Outside’. Saybia brengt de songs van dit album met veel gevoel, waar de intrigerende stem van zanger Søren een grote rol in speelt.

Slechts een paar maanden na de release van hun derde studioalbum in december 2007 sloeg het noodlot toe voor de band. De vriendin van zanger Søren Huss komt op tragische wijze om het leven bij een auto-ongeluk. Huss bleef alleen achter met hun dochtertje Ronja. Er viel voor de band een muzikale stilte die acht jaar zou duren, en in die tijd bracht Huss twee ‘verwerkingsalbums’ uit onder zijn eigen naam. Die stilte werd gelukkig vorig jaar verbroken en staat Saybia nu met meer vertrouwen dan ooit weer op het podium.

Previous post

Persbericht: Eerste namen Paaspop 2017 en Launch Party

Next post

Persbericht: Paaspop kondigt eerste namen aan o.a. Kensington, Anouk, Tom Odell en UB40; start verkoop Early Birdtickets a.s. zaterdag 26-11 om 10.00 uur

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.