Persbericht

Persbericht: Eerste bands Schollenpop 2017 o.a MaYaN & Danny Vera

Danny Vera

Wie Danny Vera ontmoet, hoeft niet lang na te denken over de vraag wie dan die muzikale helden zijn. Met zijn zwarte vetkuif en vaak donkere kleding refereert hij aan rock & roll- en country- iconen van vroeger, zoals Elvis Presley en Johnny Cash. Bij het grote publiek bekend als de huisband van Voetbal Inside.

Jebroer

gelooft in hard werken, oprecht en trouw zijn, positiviteit en in zichzelf. Hij belandde in de studio bij producer Boaz van de Beatz en sloot zich aan bij Nouveau Riche. Al snel volgde een tour met Mr. Polska, werkt hij samen met Yellow Claw en scoort hij een clubhit met ‘Allermooiste Feestje’. Acteren is een tweede passie en dus was Jebroer ook te zien in o.a. de serie ‘Van God Los’. Met een volle agenda, miljoenen views op YouTube en een leger aan Twitter-followers drukt Jebroer definitief zijn stempel op de Nederlandse hiphopscene. Inmiddels is het album Elf11 uit. Niet alleen telt de plaat elf tracks, maar elke track is ook nog eens geproduceerd door een andere producer. Verwacht producties van onder andere Boaz, Reverse, Jack $hirak en Yung Felix met gastbijdrages van Ronnie Flex, Mr. Polska, Caza, Glen Faria en Bizzey.

De Likt

In 2014 was daar opeens De Likt. Drie Rotterdamse jongens die hun mix van hiphop en futuristische funk beats rechtstreeks in je gezicht gooien. Met nummers als ‘Bloed Aan De Muur’ en ‘Ja Dat Bedoel Ik’ is eigenlijk op voorhand al te zeggen dat onze Jupiler Stage deze avond niet gaat overleven. Kort na het uitbrengen van hun titelloze debuutalbum in 2015 maakte ook het grote publiek kennis met De Likt dankzij de inmiddels miljoenen keren bekeken parodie op Kenny B’s hit ’Praat Rotterdams met me’.

MaYan

Met MaYaN heeft Nederland een heuse supergroep. Brein achter de band is het trio Mark Jansen (Epica), Jack Driessen (ex-After Forever) en Frank Schiphorst (Symmetry). Inmiddels is de groep uitgegroeid tot een veelkoppig monster. Letterlijk. Met drummer Ariën van Weesenbeek (Epica), gitarist Merel Bechtold (Delain), bassist Roel Käller (Skullsuit) en maar liefst 3 zangers – Henning Basse (Firewind), George Oosthoek (Celestial Season, Orphanage) en sopraan Laura Macrì – staat MaYaN met maar liefst 9 man op het podium!

Met zoveel leden uit de symfonische metalscene, is het niet zo raar dat die invloed doorsijpelt in de muziek. Maar first and foremost is MaYaN een deathmetal band. Een loeistrakke deathmetal band wel te verstaan.

The Great Communicators

The Great Communicators is een Amsterdamse/Haagse indieband ontstaan in 2012. Het vijftal transformeert in die tijd onder leiding van frontman Arend Dijkstra van de progressieve gimmickrock onder de naam Klopje Popje naar de verfrissende indie muziek zoals we die nu van ze kennen en verandert hun naam in The Great Communicators. De transformatie neemt twee jaar in beslag en hun eerste EP Bide Your Time verschijnt in 2014. Gaia Slotboom heeft zich dan als vrouwelijke vocalist bij de band gevoegd. In 2017 wordt zij opgevolgd door Shawnee Erfmann.

Avi on Fire

AVI ON FIRE is het nieuwe en eerste soloproject van Bram Wesdorp, wellicht bekend van Neighbour Neighbour en Yellow Grass. Nu is AVI ON FIRE hier, met eigenzinnige tracks die nooit meer uit je kop gaan. Alternatieve Pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT, Phoenix en Foals, maar vooral AVI. Vreemd? Een beetje. Hits? Alleen maar.

The Stangs

The Stangs is een Haagse Beatgroep. Geïnspireerd door het Haagse duinlandschap en de windige wateren, creëren ze hun eigen Dune Beat. Denk aan fluitende gitaar- en orgel riffs ondersteund door een melodische bas en swingende drums, die ruimte over laten voor harmonieën met een schreeuwtje tussendoor. Kijken naar The Stangs is terug gaan in de tijd. De groep haalt zijn inspiratie bij bands als The Small Faces en The Animals. Ze brengen met de braafheid van The Beatles en de ballen van Mick Jagger het beste uit de vroege jaren zestig weer terug.

Afternoon Delight

is een DJ-collectief van 4 vrienden met een voorliefde voor (Italo) disco. Met hun compleet omgetoverde jaren ’70 caravan, stad en land afreizen om de hedendaagse festivals te verblijden met een extra vleugje Woodstock. Hippie in plaats van hipster!
Zij draaien van begin tot eind van het festival.

Schollenpop is dit jaar op zaterdag 5 augustus en is gratis toegankelijk. Locatie is het Zuiderstrand van Scheveningen(einde Houtrustweg).

Aanvang 13.00 uur, eind ca. 23.15 uur.
Meer namen volgen!
Meer info op http://www.schollenpop.nl en http://www.facebook.com/schollenpop

Previous post

Review: The Royal - Seven

Next post

Persbericht: HELLDORADO - The Incredible Rock & Roll Freakshow kondigt vier nieuwe acts aan: Triggerfinger (BE), The Urban Voodoo Machine (UK), side-show act Captain Catastrophy (BE) en Monomyth (NL)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.