Persbericht

Persbericht: Eerste vijf namen voor Down By The River

Christopher Paul Stelling en Gregory Page zijn de eerste grote namen voor de derde editie van het roots- en americana festival Down By The River in Poppodium Grenswerk. Down By The River vindt plaats op zondag 14 mei. Het festival maakt vandaag de eerste vijf artiesten bekend. Verder staan ook Baptiste W. Hamon, Cale Tyson en The Dawn Brothers op het festival.

Down By The River is vernoemd naar een nummer van Neil Young. Het festival vindt pal aan de Maas plaats, de rivier die al eeuwen door Venlo stroomt. Down By The River richt zich op frisse en vernieuwende americana en rootsmuziek. Vorig jaar vond de tweede editie plaats, met vijf bands verdeeld over vier podia in Poppodium Grenswerk. Tickets zijn te koop via de website van Poppodium Grenswerk, in het eetcafé en bij Sounds Venlo.

De eerste vijf namen op een rij:

 Christopher Paul Stelling (USA)

Christopher Paul Stelling is geen onbekende in Venlo. Hij stond eerder al op het Zomerparkfeest en gaf verleden jaar nog een bloedmooi concert in Take Five. Waar Christopher normaliter solo de hele wereld doorkruist neemt hij deze keer een band mee, bestaande uit een bassist en fiddle speler. Deze troubadour uit New York combineert oude blues met Americana en folk.

Gregory Page (USA)

Geboren en getogen Londenaar Gregory Page verruilde het leven in de UK al vroeg voor de Californische zon. Hier begon hij zijn nummers te schrijven die hem vervolgens de hele wereld over brachten. Zijn mix van jazz, folk en Americana biedt een perfecte bodem voor zijn prachtige verhalen, waarvan Page een uitmuntend verteller is. Page komt met band. Zijn nieuwe album verschijnt in het voorjaar.

Baptiste W. Hamon (FR)

Americana chansons, zo zou je de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt kunnen noemen. Een Parijse singer-songwriter met liedteksten in z’n moerstaal. Amerikaanse country en Franse volksmuziek in de blender. Hamon laat zich inspireren door Amerikaanse singer-songwriters als Townes van Zandt en Leonard Cohen, maar zingt tegelijkertijd in het Frans. Hamon bracht in 2016 zijn debuutalbum uit en speelde dit jaar op Eurosonic/Noorderslag.

Cale Tyson (USA)

De jonge Cale Tyson brengt onvervalste country naar Down By The River. Deze getalenteerde singer-songwriter uit Nashville, Tennessee maar groeide op in Fort Worth, Texas, de plek waar ook folk-icoon Townes van Zandt vanaf komt. En dit is te horen in de rauwe country liedjes die deze jongeman maakt. Old school country voor de nieuwe generatie.

The Dawn Brothers (NL)

Deze vrije vogels uit eigen land laten zich graag inspireren door bands als CCR en The Band. Rauwe, energieke country-boogie die enorm aanstekelijk werkt op het podium.  Het debuutalbum ‘Staying Out Late’ verschijnt op 23 maart en is geproduceerd door niemand minder dan Pablo van der Poel (DeWolff).

 

Voor meer informatie bezoekt u www.grenswerk/agenda/down-by-the-river-2

Previous post

Persbericht: Racoon tweede hoofd-act Grenswerk Open Air

Next post

SharQ Bite: At First - Dreams Inc.

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.