Persbericht

Persbericht: Epica krijgt als eerste Nederlandse artiest eigen action figures

EPICA action figures

De Nederlandse symfonische metalband Epica kan aan zijn immer langer wordende lijst van hoogtepunten weer een nieuwe toevoegen: als eerste Nederlandse artiest krijgt de band in samenwerking met het Duitse bedrijf Staramba zijn eigen action figures. Gitarist Mark Jansen steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Action figures! Wie had dat gedacht?! Super cool! Vroeger spaarde ik He-Man poppetjes en nu heb opeens een miniatuurversie van mezelf en van de andere bandleden in de kast staan. Bizar, maar wel heel erg leuk en een mooi hebbedingetje voor de die-hard Epica fans.” De action figures zijn te bestellen via EPICA’s webstore www.epicawebshop.com.

Presentatie nieuw album The Holographic Principle op Epic Metal Fest

Op 30 september brengt Epica zijn nieuwe zevende studio-album The Holographic Principle uit. Niet alleen het album zelf, maar ook de totstandkoming ervan (die meer dan een jaar duurde) is een verhaal apart. De band besloot om geen samples te gebruiken maar louter èchte instrumenten, gastzangers en koren op te nemen. Alleen de voorbereiding werd daardoor al een monsterklus omdat alle (klassieke) instrumentale en vocale partijen eerst moesten worden uitgeschreven op bladmuziek. Vervolgens nam de band met talloze muzikanten en zangers tegelijk op: strijkers, koperblazers, houtblazers, percussie, koor, solisten en etnische instrumenten. Het gevolg was een record aantal opgenomen audiosporen – soms wel tot 1000 per nummer.

Het album wordt gepresenteerd tijdens de enige Beneluxshow die de band dit jaar geeft, namelijk op Epica’s eigen festival Epic Metal Fest op 1 oktober a.s. in 013 Tilburg waar in totaal twaalf bands op twee podia zullen spelen, te weten: Katatonia (SE), Fleshgod Apocalypse (IT), Stream Of Passion (NL), The Agonist (CAN), The Ocean (D), Mayan (NL), Textures (NL), Myrath (TN), Evil Invaders (BE), For I Am King (NL) en Off The Cross (BE).

Kaarten zijn beschikbaar via: http://www.ticketmaster.nl/event/163671

Previous post

Persbericht: Sunday Soup haalt Assorted Travellers naar Roepaen

Next post

SharQ Bite: Any Given Day - Everlasting

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.