Persbericht

Persbericht: EPICA (NL) winnaar nationale wedstrijd ‘Metropole Orkest met…’

-EPICA neemt komend najaar nummer op met Metropole Orkest-

EPICA kan een nieuw wapenfeit op zijn toch al omvangrijke palmares bijschrijven. Zojuist is deze Nederlandse symfonische metalband uitgeroepen als winnaar van de muzikale wedstrijd Metropole Orkest met…, die door het Metropole Orkest zelf eerder dit jaar werd geïnitieerd. Het doel: bewijzen dat dit internationaal gerenommeerde orkest (o.a. winnaar van 3 Grammy Awards) alle muziekstijlen kan spelen én met veel plezier samenwerkt met nieuw en gevestigd talent uit Nederland.

Het is overigens niet voor het eerst dat EPICA met een symfonie-orkest gaat samenwerken. In maart 2013 gaf de band ter viering van zijn tienjarig jubileum voor 5000 bezoekers een spectaculair en uniek drie uur durend concert met een 70-koppig Hongaars koor & orkest in een uitverkocht Klokgebouw in Eindhoven.

‘Metropole Orkest met…’
Op 31 januari 2017 startte op de website www.mo.nl de campagne Metropole Orkest met…. Tot vandaag 12.00 uur kon het Nederlandse nationale publiek meebeslissen over welke Nederlandse artiest uiteindelijk een track op gaat nemen met het orkest. Meer dan 650 zangers, rappers, producers, instrumentalisten en bands werden aangedragen en ruim 67.000 keer werd de stemknop ingedrukt. De vijftig artiesten met de meeste stemmen eindigden in een shortlist waarop tijdens een nieuwe (tweede) ronde opnieuw gestemd kon worden. EPICA voerde deze Top-50 van meet af aan en blijkt nu dus de overtuigende winnaar te zijn. Opvallend is dat het heavy muziekgenre (metal en hardrock) het erg goed deed in deze stemlijst: de Nederlandse multi-instrumentalist en zanger Arjen Lucassen (bekend van zijn projecten Ayreon en Star One), die in september van dit jaar opeenvolgend drie uitverkochte shows voor in totaal 9000 bezoekers zal geven in Poppodium 013 Tilburg, bezette de tweede plaats van deze Top-50.

De komende tijd zullen het Metropole Orkest en EPICA samen de perfecte track uitkiezen, het nummer arrangeren voor orkest om vervolgens over een paar maanden de studio in Hilversum in te duiken om het nummer te vereeuwigen. Updates rondom de release en verdere ontwikkelingen m.b.t. de samenwerking zijn de komende maanden op www.mo.nl/met te vinden.

 

Previous post

SharQ Bite: Thy Art is Murder - Dear Desolation

Next post

Review: Eluveitie - Evocation II - Pantheon

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.