Persbericht

Persbericht: Extremities kondigt album ‘Gaia’ aan

Nederlandse progressive/groove metal band Extremities kondigt met trots haar debuut full-length album Gaia aan als vervolg op de goed ontvangen EP “Rakshasa”. Gaia zal op 18 januari uitkomen. De release show van Gaia zal op 19 januari plaatsvinden in Altstadt, Eindhoven. Extremities heeft, in haar tweejarig bestaan, al op veel plekken gespeeld, met als hoogtepunten de gerenommeerde festivals als Eurosonic Noorderslag, Dynamo Metal Fest, Stonehenge en Baroeg Open Air.

EXTREMITIES

Extremities is een vijfmans formatie die kort na hun ontstaan in het zuiden van Nederland is  geëxplodeerd in de metal wereld. Na afzienbare tijd werden er optredens gespeeld op podia als Dynamo Metal Fest, Baroeg Open Air, Complexity Fest, Stonehenge en meer. Hiermee deelde de band ook het podium met namen als Anthrax, Textures en Ihsahn. In 2016 bracht de band een debuut EP uit in eigen beheer, genaamd “Rakshasa”. Deze EP ontving positieve reacties en reviews door het hele land en er buiten. Nadat de band een tour door Nederland heeft gespeeld samen met de progressieve metal gigant Textures dook Extremities de studio in voor het eerste full-length werk, genaamd “GAIA”.

GAIA

“GAIA” is een muzikale achtbaan van het hoogste niveau, en neemt de luisteraar mee van melancholische jazzy stukken naar harde, heftige metal. Het album centreert zich in de teksten rondom de mens en haar constante drang naar destructie. Veelzijdigheid is het sleutelwoord in deze plaat en in elk instrument. Zo wisselen de gitaren tussen subtiele, ingewikkelde akkoorden en snelle riffs en de zang tussen breekbare clean vocals en heftige grunts. “GAIA” is een diep doordacht, complex werk dat elke luisterbeurt nieuwe verassingen en details vrij zal geven. “De dynamiek en bepaalde rauwheid van het album in combinatie met de muziek en vocalen vertellen bij elk nummer een verhaal en geven sfeer af. Dat is waar deze plaat voor staat: dynamiek, sfeer en een dosis rauwheid” -David Luiten, songwriter

EEN BAND MET EEN DOEL

Extremities is vijf mensen met een duidelijk doel – het maken van muziek die ze dicht bij het hart ligt en het verspreiden van die muziek over de hele wereld. Met “GAIA” wil de band nieuwe mensen aansluiten bij de Extremities-familie en de hele wereld over om hun muziek te spelen voor die familie.

Previous post

Persbericht: EPICA (NL) viert 1000e show op zaterdag 14 april 2018 in Poppodium 013 Tilburg

Next post

Persbericht: 'Silly Fashion' van The Fiscus nu verkrijgbaar

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.