Persbericht

Persbericht: Fleddy Melculy – Feestje In Uw Huisje (single & video)

Artwork single 'Feestje In Uw Huisje'

Een dooie ezel in de lift (Bachelor Party, 1984); alien bikers die motorcrossen in de huiskamer (Weird Science, 1985); milfing Stifflers mom (American Pie, 1999) of een bedrijfsfeestje met gratis quaaludes (The Wolf of Wallstreet, 2013). Deze klassieke party-scènes zijn slechts kinderspel bij de totale zwijnerij die ontstaat als de Belgische hardcore-metalband Fleddy Melculy op uw feestje verschijnt. Oprichter en frontman Jeroen Camerlynck: “Stel dat de band ineens ongevraagd, onaangekondigd en ongewild met zijn vriendjes die straight from hell komen op je feestje staat. Dan schiet er van dat zwembad van moeder, de drankkast van pa en het hondenhok van Max niet veel meer over. Want overal waar Fleddy komt, wordt het kot afgebroken.”

In de songtekst van de nieuwe single Feestje In Uw Huisje die vandaag verschijnt, zet het vijftal zelf alvast mogelijke scenario’s uiteen die het midden houden tussen het Paard van Troje (13e eeuw v.C.) en Project X Haren (2012). Camerlynck: “Je kent het fenomeen wel. Het is zomer, je bent 18, je ouders gaan twee weken op vakantie naar de Azurenkust en creëren zo aldus het ideale moment om al je vrienden uit te nodigen voor een feestje thuis. Maar wat als jouw vrienden ongevraagd nog een pak andere vrienden meenemen die zelf vrienden meenemen die óók weer vrienden hebben die mee komen? Dan staat er plots veel meer volk in je huis en ben je alleen nog maar bezig de inboedel in het oog te houden in plaats van effectief te feesten. Het klassieke partyverhaal zeg maar.”

Live-sensatie
Wie Fleddy Melculy (begin 2016 opgericht) in zijn korte loopbaan al eens live zag weet wat te verwachten: een feestje om “U” tegen te zetten. Want een show van deze vijf muzikanten mondt steevast uit in een orgie van circle pitters, crowdsurfers, wall of death maniacs, headwalkers, stagedivers en overig violent moshing gespuis dat kneiterhard gaat op de venijnige retro-vintage combi van (thrash)metal, oldschool NYHC, rap met vleugjes metalcore, punkrock en Nederlandtalige songteksten. Dat frontman Jeroen Camerlynck als zanger-gitarist bij het eveneens Belgische De Fanfaar (de Nederlandstalige rockgroep én tevens de begeleidingsband van Urbanus) inspiratie opdeed voor zijn eigen band met een show die het midden houdt tussen theater en stand-up comedy, is even evident als dat 25.8069758196643153001 de vierkantswortel van 666 is. Er mag dus eens gelachen worden en dan het liefst dóór, vóór en óm zichzelf alsmede om de nimmer aflatende tsunami van stoethaspels, fucktards en onnozelaars.

Feestje In Uw Huisje (releasedatum 10 juni 2016)…
…is alweer de derde single afkomstig van het debuutalbum Helgië dat op 23 september van dit jaar zal verschijnen via Sony Music. Eerder dit jaar bracht de band al de singles-video’s T-shirt van Metallica en Brood uit die ook op het debuutalbum zullen komen. Jeroen: “We hadden de eer dat één van mijn grootste Belgische muzikale helden de guest vocals op Feestje wilde doen: Ross Demon, de legendarische zanger van het Brusselse Length of Time en heden actief bij het Belgisch-Nederlandse Angel Crew.” De gelijknamige lyric-video is gemaakt door het creatieve brein Scott Rudd (Aborted, Thy art is Murder, Fear Factory, Job for a Cowboy, De Romeo’s, Salim Seghers)

Fleddy Melculy
Na in januari 2016 een eerste flinke klap te hebben uitgedeeld met de video T-Shirt van Metallica (60K views op YouTube) -of nee, maak daar gerust een mokerslag van die nog het meest weg had van Mohammed Ali’s punch-combinatie in de achtste ronde van The Rumble In The Jungle (Zaïre 1974) die George Foreman deed wankelen- verschijnt in het najaar dus het volledige debuutalbum Helgië. In slechts een paar maanden tijd is Fleddy Melculy uitgegroeid tot een (live-)fenomeen. Niet verwonderlijk dus dat elke zichzelf respecterende festivalboer de band op het Feestje In Zijn Huisje wilt hebben:

16.06: Graspop – Dessel
24.06: De Verlichte Geest – Roeselaere
26.06: Pulptuur – Kapellen
08.07: Rock Zottegem – Zottegem
08.07: Alcatraz warm up (met Channel Zero) – Kortrijk
23.07: Zwarte Cross – Lichtenvoorde (NL)
20.08: Pukkelpop – Kiewit
27.08: Hestival – Heist Op Den Berg
27.08: Beveren festivalt – Beveren
28.08: Dynamo (met Iron Reagan) – Eindhoven (NL)
09.09: JH Comma – Brugge
10.09: Festivhalle – Halle
16.09: Olens Fest – Olen
17.09: De Zwarte Ruiter – Den Haag (NL)
23.09: Tbc releaseshow
24.09: W2 poppodium, De Bosch (NL)
08.10: Peppel – Zeist (NL)
18.10: Het Depot – Leuven
20.10: Charlatan – Gent
21.10: Flux – Zaandam (NL)
28.10: Nijdrop – Opwijk
29.10: TNT fest – Vorselaar
05.11: Destroy rock – Gruitrode
19.11: Auw Ijzer – Oud Turnhout
26.11: Yap – Leopoldsburg
03.12: De Klinker – Aarschot
09.12: De Bosuil – Weert (NL)
10.12: Den Trap – Kortrijk
16.12: Gebr de Nobel – Leiden (NL)

Facebook

Fleddy Melculy persfoto

Previous post

Persbericht: Tweede editie van gratis popfestival Har Rock Open Air pakt uit met grote namen.

Next post

SharQ Bite: Cuda - Beech

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.