Persbericht

Persbericht: Groots David Bowie eerbetoon in Grenswerk

david_bowie_burretti_1200_1719_81_s-1

Op de dag dat David Bowie zeventig jaar zou worden en een jaar na zijn dood vindt in Poppodium Grenswerk een groot eerbetoon aan Bowie plaats: ZIGGY PLAYED GUITAR. Tijdens het optreden staat zijn doorbraakalbum The Rise And Fall of Ziggy Stardust uit 1972 centraal. Het album wordt integraal gespeeld. In het tweede gedeelte van de show komen alle latere hits voorbij. Het project wordt uitgevoerd door dezelfde groep Venlose muzikanten die in november vorig jaar een ode brachten aan Neil Young. Dat optreden was uitverkocht.

David Bowie overleed totaal onverwacht in januari van dit jaar aan de gevolgen van kanker. Hij stierf twee dagen na zijn 69ste verjaardag. Op die dag verscheen ook zijn laatste album, Blackstar. Zijn dood bracht wereldwijd een enome schok teweeg. Bowie had zijn ziekte zorgvuldig geheim gehouden, maar zijn laatste album stond bol van de verwijzingen naar het naderende einde.

Grenswerk organiseert samen met een groep Venlose muzikanten een Bowie-eerbetoon op zondag 8 januari 2017, de dag dat Bowie zeventig jaar zou zijn geworden en dus twee dagen voor zijn eerste sterfdag. Het collectief heeft gekozen om het album waarmee hij doorbrak centraal te stellen, The Rise And Fall of Ziggy Stardust. Het is een conceptalbum over de fictieve rockster Ziggy Stardust. Op het album staan bekende nummers als Moonage Daydream, Starman en Star. Het album wordt van begin tot eind gespeeld. Na de pauze komen hits uit de periode daarna voorbij.

De band bestaat uit Roger Pinnow, Jules van Bussel, Marc van Bussel, Karel Koster, Louis van Gool, Frenk Hinssen, John van Overdijk en Tessa Kersen met Mick Geurts, Jasper Verbruggen en Andrew Elt als gastmuzikanten.

Ziggy Played Guitar
A Tribute to David Bowie
Zondag 8 januari 2017
Open 16.00 / Aanvang 17.00
Tickets 13,50 vvk / 16,- deur

Previous post

Review: Team Stereo - Team Stereo

Next post

SharQ Bite: Yellowcard - Yellowcard

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.