Persbericht

Persbericht: Hardrockpunkband ZEKE (USA) bevestigd voor ScumBash #4 (zaterdag 4 maart RDM Onderzeebootloods Rotterdam)

fb-header

De term “legendarisch” wordt vandaag de dag te pas en vooral te onpas gebruikt, maar in het geval van de Amerikaanse hardrockpunkband ZEKE is die kwalificatie op zijn plaats. Voor het eerst in ruim tien jaar is deze grondlegger van een muziekgenre, die talloze band inspireerde om zelf ook herrie te gaan maken, eindelijk weer eens te zien in Nederland als één van de headliners tijdens de vierde editie van het Rotterdamse rock-’n’-rollavontuur ScumBash.

Dit nog jonge festival vindt volgend jaar plaats op zaterdag 4 maart op een nieuwe locatie, te weten in de RDM Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven. Eerder werden al Kadavar (D), Legion Of The Damned (NL), Batmobile (NL), Backfire (NL), Death Alley (NL) en Fleddy Melculy (BE) aangekondigd. Meer nieuwe acts volgen. De voorverkoop van de voordelige en gelimiteerde Early Bird- en Kniptickets is reeds gestart. Alle informatie over het festival, over de tot nu toe geboekte bands en de tickets staat op de website. De nieuwe trailer staat hier.

ScumBash en Sjock bundelen krachten

(**gevloek**) “Jaaaa hooor! Het is gelukt: Zeke komt volgend jaar naar ons stadje om op ScumBash te spelen!”. Robert van Schorem, mede-organisator van dat jaarlijkse Rotterdamse rock-‘n’-rollfestijn steekt zijn enthousiasme niet bepaald onder kapperstoelen. “Dankzij de samenwerking tussen Peter Pan Speedrock-frontman Peter en de jongens van het Belgische rock-‘n’-rollfestival Sjock is het gelukt om Zeke volgend jaar naar de Benelux te halen. Op zaterdag 4 maart staat Zeke dus op ScumBash spelen en in de zomer op Sjock -dat op 7, 8 en 9 juli wordt gehouden.”

Peter beaamt dat: “We gaan al een poos terug en hebben ook een paar keer met ze gespeeld. Vanaf de eerste keer dat we ons eigen festival Speedfest organiseerden in 2006 tot de allerlaatste editie vorig jaar, probeerden we elk jaar weer om Zeke naar Speedfest te halen. Helaas is dat door allerlei omstandigheden nooit gelukt. Maar dankzij een joint effort van Sjock, van mijzelf namens ScumBash en van Zeke’s Duitse boekingskantoor Muttis Booking gaat het in 2017 dan eindelijk wél lukken. Kijk, Sjock heeft natuurlijk de blauwdruk voor Speedfest geleverd. Zonder Sjock waren we nooit ons eigen festival gestart. En Speedfest is dan weer de bastaardvader van ScumBash.”

Zeke (USA)

Terwijl eind jaren tachtig vanuit Seattle grunge de wereld in rap tempo veroverde via bands als Pearl Jam, Mudhoney, The Melvins, Soundgarden, Mother Love Bone en natuurlijk Nirvana (afkomstig uit Aberdeen onder Seattle) werd  in 1992 in diezelfde muziekstad Zeke opgericht voor liefhebbers van furieuze hardrock punkrock-‘n’-roll, beïnvloed door bands als Motörhead, Gang Green, Black Flag en The Ramones. In de kwart eeuw die volgde groeide  Zeke uit tot een begrip, ja zelfs tot een levende legende. In 2017 verschijnt eindelijk ook weer een nieuw studio-album.

Tickets

Early Bird-tickets  a  €39,- (exclusief servicekosten) zijn online verkrijgbaar verkrijgbaar via de website. Er zijn slechts 500 Early Birds beschikbaar, dus hier geldt op =op! Ook de Kniptickets zijn gelimiteerd (en verkochten voorgaande jaren razendsnel uit); deze kosten €30,-

ScumBash 2013-2015

De eerste drie zeer geslaagde edities van ScumBash trok ken duizenden liefhebbers van psychobilly, punkrock, hardcore, surf, ska, hardrock, country, roots en verwante muziekstijlen -maar vooral ook van een rock-‘n’-roll levensstijl– naar ScumBash in Rotterdam om een mooi feestje te vieren dat een geheel eigen plek in de festivalwereld inneemt.

Website & Social Media

* ScumBash website en tickets

* ScumBash Facebook

* Schorem Haarsnijder en Barbier Facebook

* Zeke Facebook

* Zeke website

Previous post

Persbericht: Tamara Woestenburg brengt stemmige ode aan Leonard Cohen

Next post

Promotions: Pop on Top strikt MARCO BORSATO, WAYLON, HAEVN, CARO EMERALD AND MANY MORE!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.