Persbericht

Persbericht: Hiphop-podium Capital Stage op The Notorious IBE

Gratis toegankelijk festival met fris Nederlands hiphop-talent als Jacin Trill, Kevin, Kosso en Rugged.

Jacin Trill, Kevin, Kosso en Rugged zijn de aansprekende namen op het hiphop-podium ‘Capital Stage’ tijdens het internationale Hip Hop en Urban Dans festival The Notorious IBE in Heerlen. Na een afwezigheid van een jaar staat er weer een selectie van frisse Nederlandse hiphop-acts geprogrammeerd op het gratis toegankelijke podium op zaterdag 11 augustus.

Na een afwezigheid van een jaar is het podium voor Nederlandstalige hiphop tijdens The Notorious IBE terug. Dit jaar krijgt het podium de naam ‘Capital Stage’, vanuit de gedachte dat Heerlen tijdens The Notorious IBE dé hiphop-hoofdstad van Europa is. Twee jaar geleden was het podium voor het eerst onderdeel van The Notorious IBE en traden er een aantal nieuwe acts op die inmiddels tot de gevestigde namen in Nederland worden gerekend: Boef, Jonna Fraser, Bokoesam en The Cool Quest.

Ook dit jaar tekent poppodium NIEUWE NOR voor de programmering. Op het programma staan o.a. de ‘koning van de good vibes’ Jacin Trill. Na zijn doorbraak met de vrolijke single ‘Kspreyopjebytch‘ scoorde de jonge rapper uit Hoorn de eerste plaats in de Album Top 100 met de EP ‘Zo Vader Zo Zoon‘, samen met Bokoesam. Een andere naam op het affiche, Kevin, lukte dat met zijn debuut-album ‘Lente’ eerder dit jaar ook. De rapper met bijnaam Slowflowanimal scoorde o.a. een hit met ‘Beetje Moe’, waarop ook Lil’Kleine te horen is. De Capital Stage geeft ook ruimt aan lokaal talent: uit Zuid- Limburg komen o.a. Kosso (Hulsberg) en MarOne (Maastricht) en DJ’s Boscha Nova en Yung Baro (beiden Heerlen). Rugged sluit het festival af met een dampende dj-set. Het trio uit Eindhoven bestaat uit voormalige leden van het Breakdance-collectief The Ruggeds en weet zo precies hoe ze het publiek van The Notorious IBE aan het dansen krijgt.

De Capital Stage vindt plaats tijdens The Notorious IBE op zaterdag 11 augustus van 20:00 tot 01:00 uur op De Bongerd in Heerlen. De entree van dit festival-onderdeel is gratis. Er is geen minimum- leeftijd voor het bezoeken van het evenement. Na afloop verzorgt poppodium NIEUWE NOR een afterparty.

Previous post

SharQ Talk #12: Zijkant

Next post

SharQ Talk #13: Marcel Harteveld (Soldaat van Oranje)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.