Persbericht

Persbericht: IAMX – Sneaker Pimps en Trip Hop legende Chris Corner op 3 december in Tivoli

iamx_addendum_coverVorige maand verscheen met Everything is Burning een nieuwe plaat van IAMX, het synthpop, 80’s industrial, dark cabaret project van Chris Corner. Uitgebracht via Caroline/Universal op 2 September 2016. Binnenkort komt IAMX naar Nederland.

Chris Corner kreeg wereldwijde bekendheid toen hij, samen met Liam Howe, de trip hop band Sneaker Pimps vormde. Het afgelopen decennium woonde hij in Berlijn, vanwaar hij vijf albums uitbracht en jarenlang optrad over de hele wereld.
Hoewel hij hiermee veel succes oogstte eiste het ook zijn tol. De constante stress om te presteren en de tijdsdruk van reeds geboekte tours leidden tot depressie en uiteindelijk een heftige vorm van insomnia. Nadat Chris nachten achter elkaar niet geslapen had kwam hij meerdere malen dicht bij het punt om de muziek definitief vaarwel te zeggen.

Na een twee jaar durend gevecht kwam hij er achter dat de muziek niet de oorzaak was van zijn innerlijke strijd. Chris zegt hierover: “Ik realiseerde me dat ik mezelf moest veranderen en dingen op een andere manier moest aanpakken. Ik kwam er achter dat ik juist meer dan ooit het verlangen had met muziek bezig te zijn. IAMX is eigenlijk mijn therapie, maar dan in het openbaar,” gaat Chris verder, “het stelt me in staat om contact te maken met de wereld om me heen, mezelf te kunnen uitdrukken en er nog bij te kunnen dansen ook ”.

De uit Londen afkomstige Corner verruilde Berlijn (waar hij 7 jaar gewoond had) voor het zonnigere LA. Dit en zijn hernieuwde energie leidden tot nieuwe muzikale inspiratie. Zijn dark cabaret invloeden zijn niet verdwenen maar het album leunt veel meer richting synthpop. Het innovatief gebruik van uplifting dance beats krijgt veel lof.

Het nieuwe geluid komt het duidelijkst naar voren in de album single The Void. Alsof hij voorgoed wilde afrekenen met het verleden bestaat de video clip van dit lied uit fragmenten van alle ooit door IAMX opgenomen video’s.
Ook de rest van het album staat symbool voor deze omwenteling en bestaat uit twee delen. De eerste 7 tracks zijn nieuw materiaal. Het tweede deel bestaat uit remixen van de in 2015 verschenen langspeler Metanoia, bewerkt door befaamde synthpop producer Gary Numan en internationale cross-genre producers zoals Mr.Kitty, Marat Sad, Aesthetic Perfection en Future Funk Squad, die onder andere remixen verzorgden voor Nine Inch Nails en The Prodigy.

Op 3 december presenteert IAMX het album in Tivoli, Utrecht.

Previous post

Persbericht: AUDIO ADAM NIEUWE SINGLE + Najaarstour

Next post

Persbericht: SPAWN ALBUM RELEASE PARTY IN OERKROEG SCHILLER

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.