Persbericht

Persbericht: Johanneke ter Stege wint Talentprijs Overijssel 2016

persfoto-zonder-kader-1024x1024Muzikant, dichter en fotograaf Johanneke ter Stege wint de Talentprijs Overijssel 2016. Het multitalent kreeg de prijs vanavond uitgereikt door commissaris van de Koning Ank Bijleveld in Theater Odeon in Zwolle.

 Johanneke ter Stege (1990) verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of als onderdeel van het elektronicaduo NNENN waarmee ze momenteel in de Popronde speelt. Daarnaast is ze tot en met 2017 de stadsdichter van Deventer. Vanaf vandaag mag ze zich winnares van de Talentprijs Overijssel noemen, in navolging van rapper Typhoon en jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel.

Johanneke ter Stege: “Deze prijs win ik voor mijn gevoel niet in mijn eentje. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik van jongs af aan heb gekregen en de inspirerende samenwerking met productiehuis Oost-Nederland. Daarnaast dank aan ArtEZ Popacademie & MediaMusic , de plek waar ik waardevolle dingen heb geleerd en bijzondere mensen heb leren kennen, niet in de laatste plaats Tonny Nobel en Rob Kramer. Ook de Gemeente Deventer ben ik dankbaar voor hun vertrouwen in mij en de vrijheid die ik van ze krijg als Deventer Dichter. Het heeft allemaal op zijn eigen manier bijgedragen aan de dingen die ik vandaag de dag mag doen, hoe divers die ook zijn.”

Nieuwe Maker

Johanneke ter Stege wordt ondersteund door productiehuis Oost-Nederland (ON) in Deventer. Ze valt onder de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds Podium Kunsten, bedoeld voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen. ON is gespecialiseerd in talentontwikkeling en houdt zich als onderdeel van interdisciplinair productiehuis De Nieuwe Oost bezig met het bedenken en produceren van culturele producties. Het uitgangspunt is daarbij ‘ongewone dingen voor normale mensen’, wat projecten oplevert als Kyteman’s Hiphop Orkest, NO blues, Het Geluid Van, RAMKOERS en Knarsetand.


Cultuurprijs Overijssel

Naast de Talentprijs werd donderdag 22 september ook de Cultuurprijs en Oeuvreprijs uitgereikt. Met deze prijzen wordt het mooiste, beste en ontroerendste wat Overijssel te bieden heeft onder de aandacht gebracht van een breed publiek. De onderscheidingen zijn een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. De jury bestond dit jaar uit Ank Bijleveld (commissaris van de Koning), André Manuel (muzikant en cabaretier), Alex Kühne (Deventer Schouwburg), Dick Laning (De Stentor), Janny Beima (boekhandel Waanders) en Wim Fiselier (ArtEZ).

Previous post

Review: Marcela Bovio - Unprecedented

Next post

Persbericht: Veertig nieuwe scholen uit Limburg in samenwerking met DOOR! aan de slag met muziekonderwijs!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.