Persbericht

Persbericht: Jubileumshow in Proeflokaal Goesting Hallo Venray viert een feestje in Venray!

Hallo Venray is jarig! En viert dat met een bijzonder concert in… Venray! Het is alweer dertig jaar geleden dat Henk Koorn een van Neerlands bekendste gitaarbands oprichtte. Dat vieren de Hagenezen met een fonkelnieuw album: Where Is The Funky Party? En een uitgebreide clubtour dus, die eindigt in Venray. De band speelt daar in Proeflokaal Goesting in samenwerking met het Venlose poppodium Grenswerk.

De bandnaam is afkomstig van het NCRV-radioprogramma Los Vast, gepresenteerd door Jan Rietman. Dat werd steeds op een andere locatie opgenomen. Rietman begon de show altijd met ‘Hallo…’ en de naam van de plaats waar hij op dat moment was. Toen Los Vast neerstreek in de Limburgse plaats Venray, werd het dus “Hallo Venray!” Het betekende ook de landelijke doorbraak voor het dorp Venray. Het Venrayse College van Burgemeester en Wethouders heeft al toegezegd aanwezig te zijn bij de jubileumshow.

De doorbraak van de band zelf volgde in 1992 met het album The More I Laugh, The Hornier Due Gets. De band stond dat jaar op Pinkpop, Henk Koorn verscheen in netkousen op het podium. Afgelopen zomer trokken Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers samen met JB Meijers naar Frankrijk om daar in een studio aan de voet van de Mont Ventoux in sneltreinvaart hun veertiende (!) album Where Is The Funky Party? op te nemen. Het album ligt op 22 april in de winkel. De eerste single Funky Party is net uit.

Hallo Venray viert een feestje in Venray!
Donderdag 15 juni 2017
Entree 12,-
Tickets te koop via www.grenswerk.nl/agenda/hallo-venray/

Previous post

Persbericht: Deleyaman viert vinyl release met optreden in Nijmegen op 7 april

Next post

SharQ Bite: White Willow - Future Hopes

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.