Persbericht

Persbericht: Machine Head naar 013 Tilburg

An Evening With Machine HeadDe Amerikaanse metalband Machine Head keert voor een zeer speciaal optreden terug naar 013 in Tilburg. De groep rond de charismatische zanger-gitarist Rob Flynn geeft op maandagavond 29 februari namelijk een exclusieve, avondvullende show in de Main van 013. De voorverkoop start aanstaande vrijdag 16 oktober om 10.00 uur via www.013.nl. Tickets kosten € 42,50.

Machine Head is een begrip in de wereld van de harde gitaren. Liefhebbers van retestrak gespeelde (heavy/speed/groove/thrash) metal weten al sinds de oprichting (in 1991) van deze eigengereide groep uit Oakland (nabij San Fransisco) dat ze van roestvrij metaal is gemaakt. Het iconische en verbluffende debuutalbum ‘Burn My Eyes’ uit 1994 zet Flynn & co. met één meedogenloze mokerslag op de kaart en katapulteert ze meteen naar de eredivisie van de metal. Dit meesterwerk wordt dan ook terecht vaak in één adem genoemd met klassiekers als ‘Master of Puppets’ van Metallica of Slayers ‘Reign in Blood’.

Machine Head bivakkeert ruim twee succesvolle decennia later nog steeds aan de absolute top. Met zanger en gitarist Rob Flynn aan het roer levert Machine Head steevast uitstekende albums af. Op ‘Through The Ashes Of Empires’ (2003) hervindt de band zich creatief. Ook albums als ‘The Blackening’ (2007) en het meest recente werk ‘Bloodstone & Diamonds’ (2014)’ blijven van een bijzonder hoog niveau. In tegenstelling tot collega-groepen uit de jaren negentig trekt Machine Head nog steeds veel liefhebbers van door aanstekelijke riffs gedomineerde metal. Of het nu de grote festivals zijn of zalen van het formaat HMH, Machine Head blijft ook in Nederland een graag geziene gast.

Dit exclusieve optreden in 013 Tilburg wijkt qua opzet af van eerdere shows. Machine Head geeft vanavond in 013 namelijk een avondvullende show. Dat betekent dus: géén voorprogramma’s, maar puur en alleen de Californische metalmachine zelf!

Machine Head: ‘An Evening With Machine Head’
Maandag 29 februari 2016 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00

Tickets € 42,50 (excl. service- en transactiekosten) | Main | Voorverkoop vanaf vrijdag 16 oktober

Previous post

Review: Guus Meeuwis - Morgen

Next post

Persbericht: Jera On Air 2016 op 24 en 25 juni

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.