Persbericht

Persbericht: Mark Lotterman brengt multidisciplinaire Expo Holland naar Eindhoven

‘Holland’ is de naam van het multidisciplinaire project waar de Rotterdamse liedjessmid Mark Lotterman al twee jaar aan werkt. Het eerste wapenfeit in 2017 is de Holland Expo, van 13 januari tot en met 12 februari in TAC, Eindhoven.

Mark vraagt schilders, dichters, fotografen, illustratoren, essayisten, maar bijvoorbeeld ook wetenschappers en schoolklassen een bijdrage te leveren bij één van de liedjes van zijn nieuwe plaat. Inmiddels zijn meer dan 100 mensen op Lottermans uitnodiging ingegaan en is er een gigantische verzameling ontstaan van kunst, wetenschap en persoonlijke verhalen geïnspireerd door Mark’s liedjes. De collectie is te bekijken via: https://albumholland.com/.

Na een grote presentatie in Engeland tijdens het fameuze Isle of Wight festival, is nu een selectie van het werk te zien in TAC Eindhoven, gepresenteerd door Buro Beukorkest. Bijdragen zijn er onder andere van grafisch ontwerplegende Max Kisman, psychiater Bram Bakker, columniste Carrie, Rik van Iersel, Daan den Houter, Peter de Krom, Matthijs Booij, Harry Merry, Wiesje Peels, Bobbi Oskam, Johan Kleinjan en Niels Smits van Burgst.

Mark Lotterman vertelt: “Waarom ‘Holland’? Nederland worstelt met haar identiteit: Wat is Holland nou precies? Ik denk dat het antwoord op die vraag te vinden is in onze kunst, wetenschap en geschiedenis, en laten dat nou net de drie ingrediënten van het project zijn. Op de expositie worden mijn verhalen opnieuw verteld. Zowel door grote als opkomende namen uit de kunstwereld. Bekend of onbekend, het zijn in ieder geval allemaal namen waarvan ik vind dat mensen ze zouden moeten kennen; ik heb ze uitgezocht op talent, werklust en inhoud. De collectie kunst wordt aangevuld door onder andere video-lezingen van wetenschappers, en tekeningen van een basisschoolklas”

De opening van de Holland Expo in TAC is op vrijdag 13 januari vanaf 19.30 uur. Om 21.00 uur zal Mark Lotterman optreden en nummers van het album ‘Holland’ ten gehore brengen.

In het najaar van 2017 zal het ‘Holland’ project worden afgesloten met een album release waarin de visuele bijdragen en de muziek zijn vastgelegd.

https://albumholland.com
http://www.tac.nu/

Previous post

Review: Scarved - Lodestone

Next post

Persbericht: WINTERSUN - announce new studio album!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.