Persbericht

Persbericht: MODEL DEPOSE BRENGT SINGLE UIT, ALBUM WORDT 30 SEPTEMBER VERWACHT

‘Nightwatch’ eerste veelbelovende single afkomstig van ‘Splitting Light’

b3ae4bc6-d739-4614-a1b0-73feab23fa55
Nadat de Groningse formatie Model Depose tekende bij het grote Duitse elektrolabel Trisol is nu de eerste single ‘Nightwatch’ uit. Het nummer is afkomstig van het album ‘Splitting Light’, dat op 30 september dit jaar uitkomt.

De eerste shows voor deze release zijn ook al geboekt! Op 7 oktober staat de band in de grote zaal van de Sugar Factory in Amsterdam. Op 8 oktober volgt een show in hometown Groningen in de Vera.


Model Depose is de New Romantics van deze tijd. De duidelijk door new-wave en synthpop geïnspireerde popsongs smelten samen met techno-, elektro- en rockinvloeden. Het zijn de scherpe vocalen vol emotie en de solide, contrastrijke composities die Model Depose herkenbaar, eigen en toonaangevend maken. In combinatie met levendige synthesizermelodieën en strakke electroritmes zuigt de band je mee in een wereld van intense gevoelens. Het is goed te horen dat zowel melancholie als opbeurende momenten inspiratie vormen voor hun songs. Ook live weet Model Depose dit in rake vorm neer te zetten, zoals tijdens hun daverende shows in Antwerpen (2015) en Lille (2016).

Na twee EP’s (‘Untitled’ en ‘Nightwatch’) veroverde de band in 2013 een plekje in de Popronde en werden ze in 2015 met enthousiasme onthaald bij hun eerste shows in Groot-Brittannië en België. Na de eerste optredens met nieuwe nummers van het album ‘Splitting Light’ gaf de band antwoord op de vraag vanuit het Groninger museum om een song te schrijven bij een van de kunstwerken uit de vaste collectie. Voor de tekst, glitchy synthesizers en het dansbaar eind van het resultaat, de single ‘Particles’, vonden de bandleden inspiratie in het kustwerk ‘VARA’ van Peter Struyken. Genoeg voedingsbodem dus, wat de luisteraar verwachtingsvol uit laat kijken naar de release van ‘Splitting Light’ op 30 september.

Previous post

Persbericht: Programma Epic Metal Fest #2 (op 1 oktober in 013 Tilburg) met toevoeging van The Ocean (D) en For I Am King (NL) compleet

Next post

Persbericht: NIEUWE SINGLE SEASICK STEVE - GRASS IS GREENER

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.