Persbericht

Persbericht: Mountain Eye brengt met album ‘Roads Uncharted’ alternative metal terug naar Nederland

Onvervalste alternative metal van Nederlandse bodem. Het is de kern van het album ‘Roads Uncharted’, dat de Amsterdamse metalband Mountain Eye op 28 januari uitgebracht heeft. Met dit album weet de band hardere muziek weer toegankelijk te maken voor het grote publiek. De release van het album wordt op zaterdag 9 februari gevierd in de Amsterdamse Melkweg, samen met de Haagse metalband Icarius.

Mountain Eye werd ruim een jaar terug gevormd toen de leden van verschillende bands uit de Europese metal scene elkaar vonden in een gemeenschappelijke ambitie: harde metal op een vernieuwende manier voor een breed publiek toegankelijk maken, zoals bands als Linkin Park, Korn en Slipknot dat al deden aan het begin van deze eeuw. In de Take Control Tour dat jaar maakte het alternatieve muziekcircuit in Nederland en België kennis met de band.

Debuutplaat ‘Roads Uncharted’, bestaande uit 8 nummers, is het eerste wapenfeit van het vijftal. De plaat kenmerkt zich door een basis van harde alternative metal, aangevuld met invloeden uit funk, hardrock en ambient. ‘Roads Uncharted’ is hier te beluisteren op Spotify. Kaarten voor de releaseshow zijn te verkrijgen via de website van de Melkweg.
De laatste updates zijn bovendien te vinden op Facebook en Instagram.

Previous post

Review: Avantasia - Moonglow

Next post

SharQ Sessions Live #6 Cedar Spring

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.