Persbericht

Persbericht: Mummy’s a Tree viert comeback met release-festival in de Vasim

NIJMEGEN – Op zaterdag 23 juni komt Goodbye Stratosphere uit, de nieuwe LP van de Nijmeegse indie band Mummy’s a Tree. Zij viert dit middels een puik festival in de Vasim. Met een line-up zo mogelijk nog gevarieerder dan Mummy’s repertoire zelf. Goodbye Stratosphere is een Nijmeegs festival met een kleurrijk en boeiend programma van bevriende bands en artiesten, een multimedia-presentatie van de videoclip en een expositie van het artwork.

De boom van Stefan van den Berg bloeit als nooit tevoren: na een afwezigheid van 10 jaar trakteert hij ons op een nieuwe, briljante Mummy’s a Tree-plaat. Eigentijds en up-to-date: met een festival!
Met Goodbye Stratosphere slaat van den Berg muzikaal wederom een nieuwe weg in, dit keer bijgestaan door muzikanten en vrienden Martin Luiten (Julie Mittens, Girlfriends, Uw Hypotheekadvies) en Rick Weren (Okieson, The Kevin Costners), versterkt met de Noors-Nederlandse drummer Imre Elzer. Goodbye Stratosphere brengt alle seizoenen in één sprankelende plaat met buitenaards goeie liedjes. Noem het Indie, noem het Lo-fi, noem het Whimsical Tree pop: feit staat dat de band met Goodbye Stratosphere een plaat vol hemelse liedjes aflevert, waarvan eenvoudigweg genoten moet worden!
Naast Mummy’s a tree spelen de Utrechtse bands The Naked Shortsellers (country-noir) en Howart (modern psychedelisch) alsmede het Nijmeegse Boorwater (electronic/ambient). Special Guest is de Canadese singer-songwriter Michael Feuerstack die bekendheid verwierf met de legendarische band Wooden Stars. Hij is op tour door Nederland en Duitsland en speelt de avond tevoren ook al samen met Mummy’s a tree in Vechtclub XL in Utrecht. The Naked Shortsellers draait om de gitzwarte stem van Daniel Papen (Boy Ler). En dat is niet onopgemerkt gebleven, getuige het feit dat ze binnenkort een split-single uitbrengen met Freak Folk grootheid Bonnie “Prince” Billy. Howart is het project van Anneke Nieuwdorp, dat sfeervolle soundscapes koppelt aan pakkende melodieën.
Op 23 juni wordt de Vasim een out of space muziektheater met betoverende sculpturale decors en videoprojecties van Danielle Papenborg, Imre Elzer en VJ-duo Slof & Nadia. En we houden de entreeprijs laag, zodat je wat geld overhoudt voor de plaat en voor een paar biertjes!

Previous post

SharQ Talk #9: Pinkpop Special

Next post

SharQ Talk #10: Mirjam Sieben

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.