Persbericht

Persbericht: Nederlands-Duitse jazzbands in Museum van Bommel van Dam

22 Jazz in de klep.jpg

Is het een tijd van muren bouwen of van bruggen slaan? Wat deze bands betreft bouwen ze bruggen. Jazzcollectieven L’Equipe de Rêve en Analog Smog geloven dat muziek een internationale taal is die iedereen verstaat. Op zaterdag 10 september staan deze twee internationale bands als onderdeel van de Muziekbiennale Niederrhein in Museum van Bommel van Dam. Deze show is een samenwerking tussen Museum van Bommel van Dam en Poppodium Grenswerk. Kaarten voor dit concert kosten €10 en zijn verkrijgbaar via www.grenswerk.nl of via een van de verkooppunten.

Een landsgrens is op geen enkele manier een beperking om tot samenwerking en een prachtig concert te komen. Deze twee internationale bands hebben daarom de handen in elkaar geslagen voor een kleine tour in september. Op zaterdag 10 september reizen ze af naar Venlo voor een concert in het museum voor de moderne kunst als onderdeel van een samenwerking tussen Poppodium Grenswerk en Museum van Bommel van Dam.

Ten eerste L’Equipe de Rêve van Jo Didderen. Dit dreamteam is een stevig groovend high energy gezelschap met een mix van oude rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en jong talent (het internationale duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groovegerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective.

De tweede band is Analog Smog van Mike Roelofs. De muzikale duizendpoot Mike Roelofs is altijd onderweg op het muzikale pad van improvisatie. Hij gaat van ontdekking naar ontdekking en momenteel ontdekt hij elektrische jazz met een strakke groove in zijn Duits-Nederlandse band Analog Smog. Aan de hand van composities van Mike gaat de band een elektriserende muzikale conversatie aan, die ieder concert in alle frisheid opnieuw ontdekt wordt.

Voor de gelegenheid wordt de zaal van het museum omgebouwd tot een gezellige jazzclub, waarbij genoten kan worden van een speciaal voor deze avond samengesteld wijnarrangement van ‘Van Gelderen Wijn’. Verder vindt het concert plaats tussen de kunstwerken van de Berlijnse kunstenares Cornelia Schleime, die zowel in haar werk als in haar persoonlijke leven menig grens is overgestoken.
Deze show maakt deel uit van de Muziek Biennale Niederrhein, een festival dat sinds 2008 om de twee jaar een maand lang een podium biedt aan muzikaal toptalent aan beide zijden van de grens. Dit grensoverschrijdende festival vervult al lange tijd geen pioniersrol meer, maar is inmiddels een vast onderdeel van het muzikale landschap tussen Rijn en Maas. Kom tijdens deze show van de Muziek Biennale je oren openen voor de muzikale klanken van morgen.

Previous post

Persbericht: The Overslept brengt nieuwe videoclip uit

Next post

Promotions: CAPSIZE'S "A REINTRODUCTION: THE ESSENCE OF ALL THAT SURROUNDS ME" OUT NOW!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.