Persbericht

Persbericht: Oekraïense popster Ivan Dorn naar Nederland voor exclusief optreden in Paard

De excentrieke zanger, DJ en producer Ivan Dorn staat op 20 april in het Paard, Den Haag. MTV EMA 2017 Award winnaar (Best Russian Act), The Voice coach en fashion trendsetter Ivan komt voor het eerst naar Nederland voor een eenmalige show, waar hij songs van zijn gloednieuwe Engelstalige album ‘OTD’ zal spelen. Het album laat een unieke mix van jaren ‘90 house, pop, nu-disco, funk en free jazz horen. De eerste single ‘Collaba’ is meer dan 5,1 miljoen keer bekeken op Youtube.

In 2011 veroverde Ivan Dorn met zijn debuutalbum ‘Co’n’Dorn’ vanuit het niets de hitlijsten in zijn thuisland Oekraïne. Zijn grensverleggende gevoel voor mode, uitstekende dance moves en besmettelijke enthousiasme zorgden er voor dat zijn populariteit zich als een lopend vuurtje heeft verspreid. Ivan’s frisse en aanstekelijke pophits vonden hun weg naar zowel sjieke clubs als hipster-harten. De zanger werd een rolmodel; een coole gast die op een speelse manier in het Russisch zong en zo de weg vrij maakte voor een broodnodige nieuwe generatie popmuzikanten.

Twee jaar geleden verhuisde Ivan naar Los Angeles om daar te werken aan zijn eerste Engelstalige album ‘OTD’. De eerste hit van het album is de track ‘Collaba’, een provocerende lo-fi hip-hop single doordrenkt met elementen van jazz, pop en funk besprenkeld met een vleugje EDM die goed is voor 5,1 miljoen views op Youtube. De nieuwste single ‘Preach’ heeft alle elementen van een bonafide radiohit in zich; een vroege jaren ’90 vibe die samensmelt met indie-pop in de lijn van Air, M83 en Sebastian Tellier. Beluister ‘OTD’ via Soundcloud: https://soundcloud.com/user-861378922.

Ivan Dorn – live in Paard, Den Haag
Vrijdag 20 april, 20.00 uur
Meer informatie via: https://www.facebook.com/events/195592224524915/
www.ivandorn.com
www.facebook.com/ivandorncom/
www.instagram.com/dorn_ivan
www.youtube.com/user/DornIvan
https://open.spotify.com/artist/1VZ1TofaV3kj90QJSdg6NG?si=BuzydA4lSpiYNNwdrdamBA

Previous post

Persbericht: Orgel Vreten ECI Cultuurfabriek

Next post

Persbericht: Tösje Venlo en Zitterd

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.