Persbericht

Persbericht: PETER MURPHY (Bauhaus) op 11 oktober naar NIEUWE NOR voor exclusief concert in Nederland.

607dec25-f818-4c1b-ae67-7c31abfd8e89

Peter Murphy, de zanger van Bauhaus, komt naar Heerlen. Op dinsdag 11 oktober speelt hij een exclusief concert voor Nederland in poppodium NIEUWE NOR. Het concert is onderdeel van de ‘Stripped Tour’, een zeldzame gelegenheid om semi-akoestische versies te horen van nummers uit Murphy’s hele illustere carrière: van ‘Bela Lugosi’s Dead’, ‘Dark Entries’ en ‘She’s In Parties’ uit de Bauhaus-periode tot solo-werk als ‘Cuts You Up’.

De naam van Peter Murphy zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch heeft menigeen ooit zijn stem gehoord in ‘Bela Lugosi’s Dead’, het bekendste nummer van zijn band Bauhaus. De postpunk-band speelt het nummer in de openingsscène van de horrorfilm ‘The Hunger’ uit 1983, waarna het nog in diverse films en series is gebruikt. Andere bekende nummers van Bauhaus zijn o.a. ‘Dark Entries’ en ‘She’s In Parties’. Na het uiteenvallen van Bauhaus bleef Peter Murphy solo-albums uitbrengen, waar de single ‘Cuts You Up’, een uitstekende popsong op het album ‘Deep’ uit 1990 een van de bekendste is. De diversiteit in nummers tekent de al bijna 40-jarige carrière van Peter Murphy die is doorspekt van duistere kracht, dringende energie, en mystieke zwijm.

Murphy, ook wel ‘The Godfather of Goth genoemd’, speelt op 11 oktober a.s. een dwarsdoorsnede van zijn oeuvre in poppodium NIEUWE NOR. Hij kiest voor een semi-akoestische trio-vorm met intieme arrangementen en waar de unieke bariton-stem van Murphy het beste uit de verf zal komen. Kaarten voor het concert kosten 25 euro. De voorverkoop start op maandag 22 augustus om 10:00 uur. Meer info via www.nieuwenor.nl.  

Previous post

Persbericht: Belgische indieband BAZART op 25 november naar NIEUWE NOR in Heerlen

Next post

Review: Delain - Moonbathers

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.