Persbericht

Persbericht: Peter Murphy met 40 Jaar Bauhaus-show naar Heerlen

Peter Murphy komt, samen met mede-Bauhaus-oprichter, bassist David J, op vrijdag 30 november naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Het tweetal speelt Bauhaus-debuut-album ‘In The Flat Field’ integraal, aangevuld met een aantal Bauhaus-klassiekers en viert daarmee dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht. De kaartverkoop voor het concert start op zaterdag 18 augustus via de website van de NIEUWE NOR.

In 1978 werd de baanbrekende post-punk band Bauhaus in Northampton, Engeland, opgericht. Muzikaal nam Bauhaus een unieke positie in binnen het postpunk-genre met muziek doordrongen van minimalisme, donkere glamrock en kunstzinnig experiment. De illustere single ‘Bela Lugosi’s Dead’ was via het befaamde 4AD label in 1979 uitgebracht, waarna in 1980 het debuut-album ‘In The Flat Field’ op hetzelfde label volgde. ‘Verplichte kost voor elke rechtgeaarde vleermuis’, schreef Muziekblad OOR over dat debuut, dat later dit jaar, samen met een aantal andere Bauhaus-albums, opnieuw zal worden uitgebracht op gekleurd vinyl.

Ondanks hun korte bestaan – Bauhaus ging in 1983 al uit elkaar – bleek de band zeer invloedrijk over de volgende decennia. De bandleden stortten zich op andere projecten, terwijl ‘Godfather of Goth’ Peter Murphy een succesvolle solo-carrière opbouwde, waarbij hij tijdens live-optredens vaak putte uit het werk van Bauhaus. De aankomende tour ‘40 years of Bauhaus, Ruby Celebration featuring David J’ viert dat Bauhaus exact 40 jaar geleden werd opgericht en brengt twee originele leden, zanger Peter Murphy en bassist David J., terug samen op het podium. Het duo wordt bijgestaan door een volledige band.

Het optreden op 30 november in Heerlen is het enige dat de band dit najaar in Nederland zal geven. De poppodia in Parkstad onderscheiden zich binnen Nederland door veel ruimte te geven aan New Wave en aanverwante alternatieve muziek uit de Jaren 80. Behalve Peter Murphy geven Einstürzende Neubauten (26 augustus, tijdens Cultura Nova in de Limburgzaal), Clock DVA (8 september a.s. tijdens de Inpoet Reünie in de NIEUWE NOR) voor Nederland exclusieve concerten in Heerlen. Zo staat het Amerikaanse duo Sextile, dat met haar combinatie van 70’s punk en 80’s synthwave in de underground van Los Angeles opereert, op dinsdag 25 september in de Oefenbunker in Landgraaf.

Facebookevent

Previous post

SharQ Talk #18: Clayton Derby

Next post

SharQ Session Live #1: George Dylan (BE) 11-09-2018 De Reunie Geleen

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.