Persbericht

Persbericht: Pink Oculus tekent bij Top Notch en speelt in Paradiso

Op 30 september verschijnt de EP Delicious van singer songwriter, actrice, rapper en producer Pink Oculus. Hiervoor tekent de als Esperanza Denswil geboren Amsterdamse bij Top Notch. Het alter ego Pink Oculusnoemt zij de no nonsense versie van zichzelf. “Zij is krachtig, maar durft ook kwetsbaar te zijn in al haar vrouwelijkheid”. Op 1 oktober, de dag na de release, presenteert Pink Oculus de EP in de Amsterdamse Paradiso. De kaartverkoop voor dit optreden is reeds van start.

Afgelopen weekend speelde Pink Oculus op Lowlands als onderdeel van een gelegenheidsformatie in het programma van Rock Your English. Van 25 t/m 27 augustus doet ze een mini-tour in Groot-Brittannië, om in september terug te keren voor het showcase festival IFF in Londen. Daarna dus de feestelijke EP-presentatie, die op 19 oktober nog even over wordt gedaan bij onze zuiderburen. In de Charlatan in Gent vieren we het heuglijke feit met de Belgische fans.

Begin 2015 liet Pink Oculus al het nummer ‘Overdue’ horen, dat ze destijds ook live in De Wereld Draait Door speelde. Maar nu is het dan eindelijk tijd voor de eerste EP waarmee de zangeres vier kanten van zichzelf laat zien. “Een romantische kant, een speelse kant, een gefrustreerde kant en een opschepperige kant. Ik ben erg trots op de songs en het proces waar ik doorheen ben gegaan om ze zo te krijgen. Samen met Badjekkah (mijn co-producers en band waar ik nu al vier jaar mee speel) heb ik de songs zo ontwikkelt tot waar ze nu zijn,” aldus Pink Oculus.

Pink Oculus: “‘US’ was een productie van Bluntspeakers uit Rotterdam. Ik heb die track met Badjekkah uit laten groeien tot wat het nu is. ‘Delicious’, de eerste single van de EP, is ook heel natuurlijk ontstaan nadat we met een beat van mij aan de slag gingen. Aan het eind van de repetitie was er een hele nieuwe song ontstaan. De tekst ervan had ik al. ‘Birds’ en ‘Top 10’ zijn mijn eigen producties die met final touches van Badjekkah zijn uitgegroeid tot twee songs waar ik super trots op ben.”

Afgelopen mei speelde Pink Oculus het vermaarde The Great Escape festival volledig plat. De Britse pers was lovend en roemt haar experimentele lef, vooruitziende blik en warme stem. “One who could potentially produce some genre defining records over the coming years”. Of zoals Parool onlangs schreef: “Pink Oculus lijkt op extatische wijze aangeraakt door de geest. Pink Oculus is klaar voor de grote podia”. Na deze drukke nazomer staan er in het najaar al weer nieuwe opnames gepland. Het Pink Oculus seizoen is bij dezen geopend en je bent van harte uitgenodigd.

Previous post

Persbericht: Sam Outlaw brengt SoCal Country naar de Joriskerk

Next post

Persbericht: Tijdschema programma Epic Metal Fest #2 nu bekend

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.