Persbericht

Persbericht: Poppodium Volt transformeert tot collegezaal

13522020_789987087804176_3976702578280953905_n

SITTARD – Deze maand start het project College Tour in Poppodium Volt. Diverse sprekers, waaronder Rotterdamse straatrapper Hef, zullen het poppodium aandoen en aan een zaal nieuwsgierige scholieren vertellen over hun werkzaamheden in de muziek- en evenementenbranche. Het project wordt georganiseerd voor leerlingen van het DaCapo College en Trevianum Scholengemeenschap uit Sittard. Doel is om jongeren meer inzicht te geven in het werk achter de schermen binnen de (pop)cultuursector.

De College Tour is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Poppodium Volt, uitvoerend artiesten, ondernemers en managers binnen de popmuziek en het onderwijs. Samen gaan zij het onderwerp ‘managen en ondernemen’ in de schijnwerpers zetten. Het project vraagt speciale aandacht voor het zakelijke en managementachtige facet van popmuziek. ‘Muzikaal en creatief talent behoeft immers management, wil het de kans krijgen zich te ontplooien’, is hierbij de leidende gedachte. De Tour wordt ondersteund met subsidie van het Prins Bernhart Cultuurfonds, de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard-Geleen.

De colleges vinden plaats in de middaguren op vrijdag 16 en vrijdag 30 september. Parallel aan dit programma wordt een opleidingsmarkt georganiseerd waarop beroepsopleidingen gerelateerd aan kunst, muziek en cultuur hun opleidingen presenteren. De scholieren krijgen hierbij een beeld van de mogelijkheden op het gebied van scholing en carrière binnen de (pop)culturele sector.

Beide data worden afgesloten met een passende activiteit in de avond. Op vrijdag 16 september zal rapper Hef een show geven. Op vrijdag 30 september wordt een Red Cup Party gehouden in Amerikaans thema. Het educatieve gedeelte overdag is op beide data uitsluitend toegankelijk voor scholieren van deelnemende scholen. Het avondprogramma is publiekelijk toegankelijk.

Previous post

Persbericht: Orange Maplewood werkt aan opvolger van succesvolle EP

Next post

Persbericht: Extra show Memphis Maniacs toegevoegd in Poppodium Grenswerk!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.