Persbericht

Persbericht: Programma Epic Metal Fest #2 (op 1 oktober in 013 Tilburg) met toevoeging van The Ocean (D) en For I Am King (NL) compleet

EMF 2016 compleet

Met de toevoeging van The Ocean (D) en het Nederlandse For I Am King is het programma van de tweede editie van Epica’s eigen festival Epic Metal Fest op zaterdag 1 oktober in Poppodium 013 Tilburg compleet. In totaal treden er twaalf bands op twee podia op. Eerder werden de overige tien acts al bekend gemaakt: Epica (NL), Katatonia (SE), Fleshgod Apocalypse (IT), Stream Of Passion (NL), The Agonist (CAN), Mayan (NL), Textures (NL), Myrath (TN), Evil Invaders (BE) en Off The Cross (BE). Het concert van Epica zelf is extra bijzonder omdat de band die dag zijn nieuwe album The Holographic Principle presenteert én omdat het tevens Epica’s enige Benelux show van 2016 is. Tickets (losse tickets of een bundel ticket + gesigneerde nieuwe cd) zijn verkrijgbaar via deze link.

Epica en het nieuwe studio-album The Holographic Principle

De dag voor Epic Metal Fest -op 30 september- brengt Epica zijn nieuwe zevende studio-album The Holographic Principle uit, dat hier als pre-order te bestellen. Niet alleen het album zelf, maar ook de totstandkoming ervan (die meer dan een jaar duurde) is een verhaal apart. De band besloot om geen samples te gebruiken maar louter èchte instrumenten, gastzangers en koren op te nemen. Alleen de voorbereiding werd daardoor al een monsterklus omdat alle (klassieke) instrumentale en vocale partijen eerst moesten worden uitgeschreven op bladmuziek. Vervolgens nam de band met talloze muzikanten en zangers tegelijk op: strijkers, koperblazers, houtblazers, percussie, koor, solisten en etnische instrumenten. Het gevolg was een record aantal opgenomen audiosporen – soms wel tot 1000 per nummer.

Korte info over de nieuw bevestigde bands

Sinds zijn oprichting in 2000 heeft het Berlijnse vijftal van The Ocean een solide reputatie opgebouwd in de heavy (prog)scene. De band omschrijft zijn sound zelf als “music with guitars in it”. Live voegt de band een extra dimensie aan de concerten toe middels een opvallende lichtshow, waardoor het optreden een indrukwekkende beleving wordt.

Uit Amsterdam komt de nog jonge en ambitieuze metal(core)band For I Am King, die muzikaal het midden houdt tussen In Flames, Trivium, Darkest Hour, Arch Enemy en Killswitch Engage: heavy en modern maar tegelijk ook melodieus en catchy met op maat gesneden brute vocals van blikvanger en frontvrouw Alma Alizadeh.

Epic Metal Fest 2015

De eerste editie van het nieuwe festival Epic Metal Fest op zondag 22 november 2015 in het Klokgebouw te Eindhoven was een groot succes. Bijna drieduizend bezoekers uit alle windstreken waren het met de internationale pers, met Epica en de overige acht optredende bands (waaronder Eluveitie, Moonspell, Fear Factory en Sepultura) unaniem eens: Epic Metal Fest moet een jaarlijkse terugkerend evenement worden; een vaste waarde onder de rock- en metalfestivals.

Tickets (exclusief servicekosten)

Tickets voor Epic Metal Fest begint zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl en via 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Ticket: € 40,-

Ticket + gesigneerd nieuw studio album (2CD): € 59,

Previous post

Review: Breathe Atlantis - FUTURESTORIES

Next post

Persbericht: MODEL DEPOSE BRENGT SINGLE UIT, ALBUM WORDT 30 SEPTEMBER VERWACHT

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.