Persbericht

Persbericht: Singer-songwriter Gitta de Ridder kondigt de release van haar eerste album ‘Feathers’ aan dat op 21 september uitkomt.

“Haar opmerkelijke stem krijgt de ruimte en aandacht die het verdient. Ze is echt een prachtige zangeres. “- Folk Radio UK

Photo by Sanel Kadic

Gitta woont al 8 jaar in Londen maar groeide oorspronkelijk op in Nederland. Reeds op jonge leeftijd leerde zij zichzelf om gitaar te spelen en liedjes te schrijven met moderne folk artiesten zoals Anais Mitchell en Ane Brun als haar inspiratiebronnen.  Gitta’s folkpop songs, met prachtig poëtische, herkenbare teksten, gaan recht naar het hart en worden uitgevoerd op de klanken van haar meeslepende gitaarspel.

Met haar eerste single ‘Mr Yesterday’, die uitkwam in september 2014, wist zij reeds de aandacht  te trekken van BBC Introducing, Amazing Radio en diverse Nederlandse radiostations zoals 3FM.

FEATHERS FRONTHet album ‘Feathers’ dat op 21 september uitkomt wordt een dag later op 22 september gepresenteerd in Amsterdam. Gitta verwerkt hierin thema’s als affaires, liefde, familie, en de imperfecties die ons tot mens maken en brengt dit in haar songs tot leven. Het album is grotendeels opgenomen in Gitta’s home studio in Londen. Zang en gitaar worden intuïtief vermengd met cello en andere inspirerende geluiden zoals speelgoedinstrumenten.

Van het album ‘Feathers’ – de opvolger van de EP ‘Come Find Me’ uit 2015 – verschijnen tevens de nieuwe single ‘Even If’, een lied over vriendschap en eenzaamheid. Eerdere singles ’Alternate Reality’ – waar het crescendo je meevoert in de pijn van een onbereikbare, verboden liefde – en ‘Lie With Me’ – wat het album afsluit als een kalm slaapliedje met breekbare gitaar partijen- waren al met veel lovende kritieken ontvangen.

Feathers is gemaakt vanuit een onbevangen creatieve visie. Gitta de Ridder is een gevoelsmens die de wereld wil ontdekken maar tegelijkertijd hunkert naar vastigheid. De conflicten die dit oplevert verschaffen een inkijk in de zielenroerselen van een jonge vrouw die zich afvraagt of ze haar wilde haren al wel kwijt is en die niets van het leven wil missen. Zonder rauwe uithalen waar je je achter kunt verschuilen, oprecht en puur.

Album release – woensdag 21 september 2016.

Album presentatie – donderdag 22 September – de Nieuwe Anita, Amsterdam.

www.gittaderidder.com

Previous post

SharQ Bite: Any Given Day - Everlasting

Next post

Review: De La Soul - And the Anonymous Nobody….

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.