Promotions

Persbericht: The Dutch Queen Tribute is op zoek naar nieuwe Freddie Mercury

86-08-09_knebworth_14

The Dutch Queen Tribute zoekt een nieuwe Freddie Mercury voor de show van de band in Poppodium Grenswerk. Degene die Freddie het beste kan nadoen mag het nummer ‘We Will Rock You’ live mee te zingen tijdens het concert. Onder de naam The Dutch Queen Tribute brengen leden van Navarone, Anneke van Giersbergen, Krezip, Marike Jager & Drive Like Maria een grootse show in Grenswerk. Op zondag 20 november, vier dagen voor zijn dood 25 jaar geleden, vieren zij het leven van Farrokh Bulsara oftewel Freddie Mercury, het charismatische boegbeeld van de Engelse rockband Queen.

Zangers en zangeressen die zich uitgedaagd voelen kunnen een filmpje van hunzelf mailen waarin ze het nummer ‘We Will Rock You’ zingen naar het e-mailadres freddie@grenswerk.nl. De band zal de beste inzending uitkiezen. The Dutch Queen Tribute bestaat uit Merijn van Haren en Kees Lewiszong (beide Navarone), Joost van Haaren (Anneke van Giersbergen, Krezip), Henk Jan Heuvelink (Marike Jager) en Bram van den Berg (Drive Like Maria, Krezip). Ze spelen niet alleen de hits, maar ook minder bekend materiaal. Allen hebben ze een flinke reputatie in de Nederlandse muziekindustrie. Merijn en Kees zijn oprichters van de Nijmeegse rockband Navarone, een échte live-act en het is dan ook niet verrassend dat ze meerdere keren op Paaspop, Concert at Sea en de Zwarte Cross te zien waren. Joost van Haaren & Bram van den Berg hadden groot succes met de band Krezip samen met Jacqueline Govaert.

In eerste instantie zou de band een gelegenheidsformatie worden die maar enkele concerten zou geven, maar al snel kregen ze de smaak te pakken. Vorig jaar speelden ze Paaspop en het Nirwana tuinfeest plat. De recensies liegen er niet om: het vijftal krijgt overal uitzinnige kritieken. Met het festivalseizoen achter de rug zijn ze nu terug met hun Freddie Mercury Memorial Shows.

Previous post

SharQ Bite: Sirenia - Dim Days of Dolor

Next post

SharQ Bite: Nightmare - Dead Sun

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.