Persbericht

Persbericht: “The Stream: Pianopop met een verhaal” Written in Music

Nieuw Album // Sweet Sally Sad Departure showcase & vinyl album release 12 APRIL 2018

De Leidse band the Stream kondigt de release van het nieuwe album aan. De officiële release vindt plaats op 12 april in Scheltema te Leiden met een voorstelling gebaseerd op het album. Op diezelfde dag komt het album ook uit op Vinyl. De slotvoorstelling van hun laatste album MMXV is uitgeroepen tot een van de meeste memorabele Leidse muziek momenten door het platform van 3voor12.

Het nieuwe album draagt de titel Sweet Sally Sad Departure.
Het album behandelt universele thema’s zoals vrijheid, eenzaamheid en het volgen van je dromen.

De bijbehorende show is een combinatie van dans en projectie. Schaduwen worden tot leven gewekt. Als schaduw is iedereen gelijk, en ziet iedereen er nagenoeg hetzelfde uit. In het verhaal draait het om Sally die juist niet haar schaduw wil zijn maar uniek.

Op het album vertellen de twaalf orkestrale popsongs een verhaal aan de hand van het hoofdpersonage Sally. De verteller is de frontman van The Stream, Jan Stroomer, die zang en piano voor zijn rekening neemt.

In de eerste song Alone gaat Sally naar huis. Maar waar is dat? Is ze haar dromen achterna gegaan of keert ze juist terug naar haar roots. De tweede song Messed Up bezingt de schoonheid van falen in een mix van woede en trots. In The Goddamned Truth wordt hierop gereflecteerd door op zoek te gaan naar zielsverwanten. Wie verlangt er net als Sally naar het verleden, of juist naar de toekomst? In de song Today zien we de onvermijdelijke krassen op de ziel die we oplopen tijdens het leven. Het heeft ons ook geleerd wie we zijn. Maar doe je dan nog steeds mee, als je kwetsbaar bent en niet in de pas loopt? Daarover gaat For God’s Sake. Question daagt je uit om na te denken of je misschien wel net doet alsof je gelukkig bent.Tomorrow is een slaapliedje voor Sally waarin ze droomt over de kansen die een nieuwe dag met zich meebrengt. In de song Wake-up Call zoekt Sally contact met de mensen om haar heen. Maar het gevoel van eenzaamheid is soms zo sterk dat ze zou willen verdwijnen. While I just want to Disappear Maar wie is er nu beter af: Sally als achterblijver die in de pas loopt of Sally die In This Life is Killing me het leven nastreeft waarvan ze droomt?

Eerder in het jaar kwam de single Today uit en dit leverde de band reeds een live radio optreden op bij NPO radio 1. De single Tomorrow is de tweede single.

Beiden zijn afkomstig van het nieuwe album Sweet Sally Sad Departure.

Previous post

Persbericht: Tösje Venlo en Zitterd

Next post

Persbericht: Ruim aandacht voor Limburgs talent tijdens Bevrijdingsfestival Limburg!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.