Persbericht

Persbericht: Tösje Venlo en Zitterd

SITTARD – Skinnie en Linda Zijlmans gaan in maart, april en mei samen op tournee langs kleinere theaters en intieme podia in de provincie. De tournee draagt de titel ‘Tösje Venlo en Zitterd’. Zijlmans en Skinnie zingen en begeleiden ieder hun eigen Limburgstalige liedjes, een unieke duo-voorstelling.

Zijlmans en Skinnie kennen elkaar al langer. “Mijn vriend en drummer Sjoerd Rutten speelt al een aantal jaren met Skinnie samen in het muziekcollectief van Herberg De Troost”, zegt Zijlmans. “Zo hebben we elkaar leren kennen. Bovendien heeft Skinnie mij al een aantal keren muzikaal ondersteund bij concerten.”

Maar de muzikale vonk tussen de twee zangers en tekstschrijvers sloeg vooral over tijdens hun gezamenlijk concert in de kloosterbibliotheek van Wittem, in augustus 2017. “Dat was een erg prettige ervaring met weinig voorbereiding maar des temeer plezier. En het publiek vond het ook nog leuk.”

De Venlose Linda Zijlmans (34) presenteerde in de zomer van 2017 haar cd ‘Ik’, met Limburgstalige luisterliedjes. “Dat zijn vooral liedjes over de kunst van het opgroeien.” Skinnie (53) uit Sittard heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en tekstschrijver van Engelstalige bands als Red Blood en Mo’Jones. Maar sinds kort zingt en schrijft hij Limburgstalig. “Ik ben geboren en getogen in Limburg en in die zin een echte Limburger, ook al komen mijn ouders van elders.”

“Voor mij is het een enorme verrijking om met zo’n doorleefde muzikant als Skinnie te werken. Daar geniet en leer ik van”, zegt Zijlmans. “Onze stemmen kleuren mooi samen. We hebben beiden een voorkeur voor de wat intiemere luisterliedjes”, zegt Skinnie.

Vandaar ook hun keuze voor de wat kleinere theaters en podia. Zijlmans: “We willen vooral lekker ons zelf zijn. Het liefst letterlijk midden tussen de mensen. Dat directe, bijna fysieke contact geeft ons veel voldoening”.

Zijlmans kan putten uit de liedjes van haar nieuwe album ‘IK’. Skinnie schreef in korte tijd een reeks opvallende Limburgstalige liedjes. Liedjes van vaak weinig woorden, die op een mantra-achtige manier gereciteerd worden. “Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is veel leuker.” Linda Zijlmans en Skinnie worden muzikaal ondersteund door gitarist Tom Lanjouw uit Munster-Geleen.

Meer info en tickets:  www.lindazijlmans.nl

Previous post

Persbericht: Oekraïense popster Ivan Dorn naar Nederland voor exclusief optreden in Paard

Next post

Persbericht: "The Stream: Pianopop met een verhaal” Written in Music

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.