Persbericht

Persbericht: Tweede editie Boogie, Brew & BBQ bij Grenswerk

JP Harris and the Tough Choices

JP Harris and the Tough Choices

Poppodium Grenswerk organiseert dit jaar voor de tweede keer het familiefestival Boogie, Brew & BBQ. Het evenement vindt plaats tijdens de Ouverture op zondag 18 september, de traditionele aftrap van het culturele seizoen in Venlo. Boogie, Brew & BBQ is een festival voor het hele gezin, met rock ’n roll, country, blues, entertainment voor jong en oud plus een overheerlijke barbecue en andere verrassingen.

De Ouverture is de plek waar alle culturele instellingen zich presenteren aan de vooravond van het nieuwe culturele jaar. Poppodium Grenswerk organiseert dit jaar komt voor de tweede keer een buitenfestival, geïnspireerd op de grote barbecue-festijnen in de zuidelijke staten van de VS. Evenementen waar muziek en eten hand in hand gaan en waar je bij voorkeur met het hele gezin naartoe komt. Naast de twee podia wordt een groot gebied ingericht met een rodeo-stier, DJ’s, barbers en een kids-playground.

Fifty Foot Combo
Het verhaal van Fifty Foot Combo is uniek in België. Sinds de oorsprong van de groep, kunnen ze op een trouwe en snelgroeiende fanbase rekenen. Eind jaren ’90 kwam hun eerste album Go Hunting uit, dat door velen de hemel werd in geprezen. De band kende ook internationale successen: ze werden steeds bekender en traden ook live meer op. Hun zogenaamde Monstrophonic Sound werd geboren. Garage, surf, fuzz, exotica en punkrock maken van Fifty Foot Combo een aanstekelijke ervaring die je nooit zal vergeten.

JP Harris & The Tough Choices
JP is terug in Venlo! De bebaarde alt-country zanger speelde eerder al eens op het Down By The River Festival. De muziek die hij met zijn band The Tough Choices maakt is pure country zoals we dat weer steeds meer horen. Harris haalt zijn inspiratie vooral uit de country van daarvoor en brengt dit met zijn band op een eigentijdse manier. Dit is de muziek waar in de jaren vijftig in honky tonks bij gedronken en op gedanst werd. De tranen en de alcohol druipen er vanaf.

The Dirty Aces (UK)
The Dirty Aces zijn als twee dubbele Gin & Tonics en een paar tequila’s, gevolgd door een aantal Jägerbombs. Sinds 2007 verrassen ze vriend en vijand met spannende live optredens. Met een nieuwe deal met label V2 op zak heeft de band het album ‘From The Basement’ uitgebracht, een plaat geïnspireerd door wilde en onstuimige tijden.

Oklahoma Roots Revue
Paul Benjaman en zijn band Oklahoma Roots Revue brengen een portie onvervalste Tulsa-sound naar Venlo. Een enerverende mix van blues, roots, americana en een vleugje folk. Fans van J.J. Cale en Wilco mogen dit niet missen.

Stringcaster
Stringcaster bestaat uit vijf mannen met hun wortels in blues, rockabilly, Irish folk and country. Na jaren gepeeld te hebben in hun eigen band of naast grote namen als James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison, Albert Lee, DJ. Fontana en Jim Weider, besloten ze enige tijd geleden deze formatie te beginnen. En met succes, de band speelde in haar korte bestaan al op het prestigieuze CMA Music Festival in Nashville.

Aloha Sluts
Surf , trash en rockabilly zijn de belangrijkste ingrediënten van Aloha Sluts. Om een Duitse zine te citeren : “Link Wray na een zware nacht vol met tequila samen met The Cramps en Dick Dale… Een fuzzy en met reverb doordrenkte gitaar, pulserende groovy baslijnen, ondersteund door een traditionele rockabilly beat. “

Previous post

Persbericht: Quibus brengt eerste EP “Save Some” uit op internationaal elektronica label Shipwrec

Next post

Persbericht: Nieuwe single View For A Day

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.