Persbericht

Persbericht: Tweede editie Epic Metal Fest zaterdag 1 oktober in 013 Tilburg

EMF NL 2016 final BIG (725x1024)

Na de geslaagde eerste editie in het Eindhovense Klokgebouw in november 2015 met bijna drieduizend bezoekers organiseert de Nederlandse symfonische metalband Epica dit jaar opnieuw Epic Metal Fest. Dit jaar vindt het eendaagse festival plaats op zaterdag 1 oktober in Poppodium 013 in Tilburg. Epica, Katatonia (SE), Textures (NL), Mayan (NL) en het Tunesische Myrath zijn de eerste bevestigde van de twaalf acts die verdeeld over twee podia optreden. Meer namen volgen spoedig. Het concert van Epica is extra bijzonder omdat de band zijn nieuwe studio-album zal presenteren én omdat het tevens de enige show is die Epica dit jaar in eigen land speelt. De kaartverkoop van de tickets start aanstaande vrijdag 1 april om 10.00 uur via Ticketmaster.

Epic Metal Fest 2016 ook naar Brazilië

Epica is een band met ambities die graag het avontuur opzoekt. Na het succesvolle debuut van Epic Metal Fest in 2015 gaat het nog jonge eendaagse festival dit jaar internationaal. Epica organiseert namelijk ook een Braziliaanse editie van Epic Metal Fest en wel op 15 oktober in Sao Paulo. Gitarist Mark Jansen: “We treden al flink wat jaren met heel veel plezier op in Midden- en Zuid-Amerika, waar we vele tienduizenden trouwe fans hebben die massaal onze concerten bezoeken. We willen ze daarvoor nu bedanken en belonen met een Braziliaanse versie van ons eigen Epic Metal Fest. Tegen die tijd is dan ook ons gloednieuwe studio-album uit -de opvolger van The Quantum Enigma uit 2014- dat we tijdens ons festival in Poppodium 013 presenteren middels een exclusieve NL show. Dat is dus echt de enige kans om Epica dit jaar in Nederland te zien spelen!”

Epic Metal Fest 2015

De eerste editie van het nieuwe festival Epic Metal Fest op zondag 22 november 2015 in het Klokgebouw te Eindhoven was een groot succes. Bijna drieduizend bezoekers uit alle windstreken waren het met de internationale pers, met Epica en de overige acht optredende bands (waaronder Eluveitie, Moonspell, Fear Factory en Sepultura) unaniem eens: Epic Metal Fest moet een jaarlijkse terugkerend evenement worden; een vaste waarde onder de rock-metalfestivals.

Epic Metal Fest 2016

Zaterdag 1 oktober 2016 in 013 Tilburg met o.a. Epica (NL), Katatonia (SE), Textures (NL), Mayan (NL), Myrath (TN)

Gelimiteerde Early Birdtickets (verkrijgbaar tot en met vrijdag 1 juni)

Ticket: € 40,-

Ticket + gesigneerd nieuw studio album (2CD):  € 54,-

 Reguliere tickets

Ticket: € 40,-

Ticket + gesigneerd nieuw studio album (2CD):  € 59,-

De kaartverkoop van Epic Metal Fest begint aanstaande vrijdag 1 april om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm). Voor meer info over Epic Metal Fest:

www.epicmetalfest.com

www.facebook.com/epicmetalfest

www.facebook.com/epica

www.epica.nl 

[Epic Metal Fest wordt gepresenteerd door Aardschok, Rocktribune en Large.]

Previous post

SharQBite: Forever in Combat - Not Alone EP

Next post

Review: Town of Saints - No Place Like This

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.