Persbericht

Persbericht: Veertig nieuwe scholen uit Limburg in samenwerking met DOOR! aan de slag met muziekonderwijs!

Op woensdag 28 september a.s. presenteert DOOR! veertig nieuwe ‘Vroege vogel’ scholen. Deze veertig scholen (primair en voortgezet onderwijs) ontvingen een subsidie via DOOR! Masterplan Muziek Onderwijs Limburg, waarmee muziekonderwijs weer de plek in hun curriculum krijgt die het verdient. A.s. woensdag is DOOR! te gast bij basisschool de Sleye in Heel om de kick off van het nieuwe ‘Vroege Vogel’ seizoen te vieren. DOOR! heeft voor deze bijeenkomst een gevarieerd programma samengesteld om de scholen met ambitie op het gebied van muziekonderwijs te informeren, te inspireren en te ondersteunen bij hun zoektocht om ‘meer muziek in de klas in Limburg’ te realiseren.

pb-hkl-veertig-nieuwe-scholen-uit-limburg-in-samenwerking-met-door-aan-de-slag-met-muziekonderwijsfotograafleonie-voets

‘Vroege Vogels’ zijn scholen (primair en voortgezet onderwijs) die DOOR! als kans hebben aangegrepen om de ontwikkeling van hun muziekonderwijs een impuls te geven. Veelal waren ze reeds bezig, in samenwerking met hun muzikale culturele omgeving, om vorm te geven aan ‘meer muziek in de klas’. DOOR! geeft hun de mogelijkheid om verdieping en verbreding aan te brengen. ‘Vroege Vogel’ scholen worden begeleidt door ons team om het volgende te verwezenlijken: deskundigheidsbevordering van het team, het ontwikkelen en borgen van een doorgaande lijn,  het maken van een verbinding met wat er binnen- en buitenschool gebeurt en samenwerking met de muzikale omgeving. Een jaar lang worden de ‘Vroege Vogel’ scholen begeleidt bij het opstellen van een plan dat moet dienen als aanvraag voor de landelijke Impuls Muziekregeling. Na dit eerste jaar hoopt DOOR! dat de ‘Vroege Vogels’ zelfstandig kunnen uitvliegen.

Op woensdag 28 september a.s. organiseert DOOR! een startbijeenkomst, de kick off voor alle nieuwe ‘Vroege Vogels’. De heer G. Koopmans (Gedeputeerde Cultuur) opent deze middag. Vervolgens vindt er een panelgesprek plaats tussen de scholen en enkele vakleerkrachten die vorig jaar deelnamen aan het traject en de nieuwe lichting ‘Vroege Vogels’. Er worden diverse presentaties gegeven door professionals uit het culturele en- onderwijsveld. Jan van den Eijnden vertelt over het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Jantien Westerveld spreekt over de organisatie en de doelen binnen ‘Meer Muziek In De Klas’ en Guido Dieteren laat alle aanwezigen kennis maken met een project dat in samenwerking met Guido’s Orchestra en DOOR! wordt gerealiseerd. Tot slot worden er enkele inspirerende workshops gegeven door het T’EMPO, een samenwerking tussen Conservatorium Maastricht, De Nieuwste Pabo en philharmonie zuidnederland. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.doormuziek.nl.

Previous post

Persbericht: Johanneke ter Stege wint Talentprijs Overijssel 2016

Next post

Persbericht: Flowers For A Lonely Soul presenteert nieuwe single ‘This Is Not Boring’

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.