Persbericht

Persbericht: Voormalig Heideroosjes-frontman Marco Roelofs begint nieuw muzikaal hoofdstuk met albumrelease in Grenswerk

stavast-kleur-foto-patrick-spruytenburg-010

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan voor voormalig Heideroosjes-frontman Marco Roelofs. Na bijna 25 dienstjaren in de muzikale arena viel hij in een zwart gat. Nu is hij terug met zijn nieuwe band STAVAST en brengt hij het gelijknamige album uit in Grenswerk. Een bewuste keuze, want ook al woont Roelofs niet meer in Limburg, zijn roots liggen er natuurlijk wel. Op vrijdag 10 maart verschijnt het album en start de tournee van de Nederlandstalige rockband. Tickets zijn in de voorverkoop voor €10,- verkrijgbaar via de website van Grenswerk of via een van de voorverkooppunten.

In 2012 sloot Roelofs het Heideroosjes hoofdstuk af met een boek getiteld ‘KAAL’ dat lovende recensies ontving. En na 4 uitverkochte afscheidsshows in Amsterdam en Brussel zocht hij het theater op. Toch wilde hij weer rocken. Geen punk dit keer, maar stevige Nederlandstalige rock. Het album, net als de band getiteld STAVAST, bevat 10 Nederlandstalige rocksongs. Melodieus en tekstueel met een randje. Want dat blijft ook na meer dan 150 geschreven liedjes onveranderd; “Het moet eruit. En het moet ook ergens over gaan. De chaos in mijn kop in combinatie met de chaos van alledag biedt voldoende inspiratie” aldus Marco.

Om het debuutalbum te kunnen maken haalde STAVAST ruim 14.000 euro op door crowdfunding. Het sterkt Roelofs in zijn vertrouwen dat er ruim 200 mensen bereid waren het album aan te schaffen nog voor ze ook maar één noot gehoord hadden. En dat vertrouwen heeft zijn weg naar de nummers gevonden. Het is melodieuzer en de toon van het album is optimistisch. Roelofs wil dit nieuwe hoofdstuk beginnen bij de basis en daarom vindt de releaseparty plaats in het Limburgse Poppodium Grenswerk in Venlo.

Previous post

Review: Diabulus in Musica - Dirge for the Archons

Next post

Persbericht: ScumBash #4 op zaterdag 4 maart 2017 in RDM Onderzeebootloods Rotterdam met Kadavar, Legion of the Damned, Batmobile e.v.a.

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.