Persbericht

Persbericht: WingsOfDeath Presents 3

20161001-flyer-smaller

Op 1 oktober aanstaande is het al weer tijd voor de zomer-afsluiting. Dit gaat WingsOfDeath doen met drie spetterende optredens die verzorgd gaan worden doorShoot the Messiah, Dauthuz en Curse of the Forgotten in het jongerencentrum van Ermelo: J.C. Plaza. We krijgen op deze avond een gevarieerd programma voorgeschoteld, want er staat een afwisseling van thrash, death en -core op het menu. Daarnaast zijn alle drie de bands momenteel bezig met nieuw materiaal, dus misschien zit er deze avond nog wel een primeur in.

Om 21:00 zal Shoot the Messiah de avond af gaan trappen. Deze death metal formatie afkomstig uit Amersfoort is ontstaan ergens in het jaar 2014. Zanger/gitarist Leroy, gitarist Serge en drummer Simon zijn de oprichters van de band, terwijl eind 2014 Michael zich bij de band heeft gevoegd om het heavy geluid te voorzien van zijn baspartijen. Momenteel is Shoot the Messiah druk bezig met het opnemen van hun eerste EP, maar vond gelukkig nog even tijd om in Ermelo langs te komen.

Rond 22:00 wordt de avond overgenomen door de Zaanse old school death metalband Dauthuz. In maart van dit jaar is deze band hier besproken naar aanleiding van hun debuut-EP. Old school death metal Zweedse stijl: woest, lomp en zwaar, zoals het ooit bedoeld is. Dauthuz meldt zich met z’n ervaring der muzikanten wel direct vooraan, maar zal evengoed moeten knokken voor z’n plek. Deze titelloze EP is een beloftevolle eerste stap, het vervolg is onderweg. Tevens hebben we nog het behoorlijk prille nieuws van Dauthuz vernomen, dat er een vocale wissel heeft plaats gevonden. Na persoonlijke overwegingen heeft zanger Robbert de band verlaten, en oudgediende, tevens oprichter van Unlord Manoloxx heeft de microfoon overgenomen. Aan Ermelo de eer om deze nieuwe combinatie voor het eerst te aanschouwen.

Rond 23:00 zullen de mannen van Curse of the Forgotten de avond afsluiten, en naar onze persoonlijke ervaring, de zaal op z’n kop zetten. Het dateert alweer uit 2013 dat de heren hun debuutschijf hebben afgeleverd met de naam“Building the Palace”. Maar niet getreurd, ook Curse of the Forgotten zal in november starten met het opnemen van nieuw materiaal. Voor de mensen die deze band nog NIET kennen (lijkt me sterk) worden we getrakteerd op 45 minuten death/thrash-core. Deze gevarieerde stijl is zeer vermakelijke en uiterst boeiend. De kracht van de mannen ligt hier dan ook in het hoge energieke plezier, en uptempo metal geweld. Bij tijd en wijlen neigt de muziek naar Bay Area thrash ondersteund door lekker agressieve zang, moddervette drums, gave solo’s en originele hedendaagse death/thrash metal.

Ook dit belooft dus weer een spetterend avondje te worden. Schroom niet om eens naar de Veluwe te komen om deze drie geweldige bands te komen bewonderen. De deuren gaan open om 20:00 en de entree bedraagt het luttele bedrag van 6 euro. J.C. Plaza is te vinden op Raadhuisplein 8-10, gelegen op enkele minuten loopafstand van het treinstation van Ermelo.

Previous post

SharQ Bite: Fleddy Melculy - Helgië

Next post

SharQ Bite: Leaves' Eyes - Fires in the North

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.