Promotions

Promotions: Fleddy Melculy – Brood (single & video)

Fleddy Meluculy drawing

Na in januari 2016 een eerste flinke klap -of nee, maak daar gerust een mokerslag van- te hebben uitgedeeld met de video T-Shirt van Metallica (43K views op YouTube) slaat de nieuwe Belgische hardcore-metalband Fleddy Melculy nu opnieuw toe. Ditmaal komt de uppercut-right-between-the-eyes in de vorm van de kersverse single Brood waarvan de gelijknamige video zojuist bij HUMO in wereldwijde première ging. Beide nummers (T-Shirt van Metallica en Brood) staan op de 7 tracks tellende EP Wat de Fok? die in februari van dit jaar op o.a. iTunes en Spotify verscheen. Een volledig debuutalbum is in de maak en wordt komend najaar verwacht, als mensen toch al wanhopig en depressief zijn vanwege vallende bladen en de nakende herfst.

Fleddy Melculy-oprichter en frontman Jeroen Camerlynck licht op eloquente wijze de diepe filosofische betekenis van het nummer toe: “De video Brood toont in ware POV-style een episode uit het dagelijkse leven van een metalgod… Drank, drank en nog eens drank…en dan ineens honger krijgen…EN WAT DAN GEDAAN!? Waarschijnlijk is het een situatie die veel mensen zullen herkennen.”

Kus m’n kloten humor

Fleddy Melculy voegt aan de uitspraak erop of eronder nog een derde dimensie toe: erover. Het explosieve vijftal bezigt humor die de subtiliteit van een met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel evenaart:

 “Ik voel mij juist zoals een negertje uit Somalië,

zonder vliegen aan mijn ogen en iets meer wit.

Het wordt wachten tot de bakker opengaat,

om op zijn bakkes te kloppen omdat ik veel te lang heb gewacht.”

[Uit: Brood]

Voor songtekstuele inspiratie hoeven de louche muzikanten van Fleddy Melculy niet ver te zoeken. Het dagelijks leven laat hun tien vuisten enorm jeuken en draagt aldus maatschappelijk geëngageerde onderwerpen in overvloed aan, resulterend in instant klassiekers zoals Ik Ben Mijn Sleutels Kwijt, Ik Haat Jazz en Het Is Wat Het Is (met gelijknamige videoclip).

Daarnaast is het een goed bewaard geheim dat frontman Jeroen Camerlynck behalve verwoed liefhebber van kunststromingen als het Prerafaëlisme, Spatialisme en vooral van de abstract-expressionistische variant op het Neo-estheticisme ook zanger-gitarist is bij het eveneens Belgische De Fanfaar. Juist: de Nederlandstalige rockgroep én tevens de begeleidingsband van niemand minder dan…Urbanus! Er mag dus eens gelachen worden en dan het liefst dóór, vóór en óm zichzelf alsmede om de nimmer aflatende tsunami van stoethaspels, fucktards en onnozelaars.

Fleddy Melculy persfoto

Historiek..

Zoals gezegd geraakte Fleddy Melculy’s video T-Shirt van Metallica in januari van dit jaar trending. De ganse Vlaamse en halve Nederlandse media (en naar verluidt ook Metallica zelf) smaakten deze video vanwege de actualiteit: kledingwinkel H&M had recentelijk weer een aantal nieuwe T-shirts van heavy bands (zoals een Metallica- en een wit! Slayershirt) in zijn assortiment opgenomen en dat is in rock-en metalkringen natuurlijk (en terecht) als ware gotspe vloeken in een nog niet in brand gestoken kerk. Niet voor niets dat er al eerder vanuit de undergroundscene een reactie kwam. Maar dat was toen en dit is nu. De video zette het explosieve vijftal in één bakkesklop op de kaart en ook Studio Brussel rekende er keihard mee af.

 …en prognose

Werelddominantie is nu de nieuwe missie voor de rest van 2016, te beginnen met shows, optredens en concerten:

27.04: Klok Rock Orange – Eindhoven (NL)

13.05: Vaantjesboer – Halle (BE)

27.05: De Casino  – Sint Niklaas (BE)

16.06: Graspop (BE)

26.06: Pulptuur – Kappelen (BE)

08.07: Rock Zottegem (BE)

23.07: Zwarte Cross – Lichtenvoorde (NL)

Waar rook is, is vuur, is olie, is Fleddy Melculy. WIE?!?

Fleddy Melculy profileert en positioneert zich uitstekende middels zijn opvallende bandnaam, uitstraling en liefdevol gemaakt artwork inclusief koddige konten en pronte prammen PLUS in het Nederlands (Vlaams) gezongen songteksten-met-een-knipoog. En dan is er ook nog eens die werkelijk u-nie-ke en volstrekt originele muzikale stijl: een venijnige retro-vintage combi van (thrash)metal, oldschool NYHC, rap met vleugjes metalcore en punkrock – referenties zijn bijvoorbeeld Austrian Death Machine, The Hell, Municipal Waste, Toxic Shock, Iron Reagan, Belgian Asociality, DRI, Suicidal, Heideroosjes, SOD, Slayer).

Previous post

SharQ Bite: Stephanie Struijk

Next post

Persbericht: Sleepers' Reign komt met debuutalbum

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.