Reviews

Record Store Day met Matt Simons

Door: Antoinette.

Afgelopen zaterdag 18 april was het weer Record Store Day.

rsd15-630x420

Zo uitbundig als ik dit vorig jaar heb kunnen vieren zo klein was het dit jaar. Ik was het helemaal vergeten en moest dus de hele dag werken. Tijdens mijn werk heb ik wel enkele mensen naar de lokale platenzaak gestuurd. Maar zelf kon ik pas om half 7 toen de laatste muzikant eigenlijk al met zijn laatste nummer bezig moest zijn.

Tot mijn grote vreugde speelde Matt Simons, die ik al eerder had gezien tijdens zijn gastoptreden bij Julian Velard. Net toen ik binnen kwam wandelen vroeg hij of we het erg vonden of hij nog even door mocht spelen. Natuurlijk vond het publiek het niet erg en hij speelde nog een half uur extra door.

30843554_500_500

De nummers kwamen van zijn eerste album, het nieuwste album Catch & Release en hij speelde ook nog een onuitgebracht nummer. Een ‘It takes two to fall in love when it only takes you to fack it up’ nummer. Heerlijk en zo nieuw dat alle emoties er nog goed inzaten. Hij eindigde zijn set met zijn hits ‘With you’ en ‘Catch & Release’. ‘Catch & Release’ speelde hij helemaal acoustisch op ukelele staande voor het publiek.

 

Natuurlijk kon ik na dit kippenvel momentje niks anders doen dan zijn plaat ‘Catch & Release’ kopen en natuurlijk laten signeren wat het blijft ten slotte Record Store Day.

Na het optreden was er nog de mogelijkheid om een biertje met Matt Simons te doen en natuurlijk greep ik deze kans om een paar vragen te stellen. Dus voor alle fans: Matt is al bezig met zijn volgende album en heeft al een stuk of zes nummers af. Hij toert deze zomer veel door Nederland. Voor de festival liefhebbers, hij speelt op Concert at Sea, dat jammer genoeg al uitverkocht is. En Matt is druk bezig met woordjes Nederlands leren.

Previous post

Review: OST Karmaflow

Next post

Review: Josh Groban - Stages

Antoinette

Antoinette

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.