Reviews

Review: A Balladeer – December

Het is december! Tijd voor kerstliedjes en door wie is het beter te maken dan A Balladeer. Marinus maakt al jarenlang geweldige songs, nu tijd voor een kerstplaat met de toepasselijke naam December.
Dat de plaat niet vol staat met standaard kerstliedjes mag wel duidelijk zijn want met een brein zoals die van hem is dat niet nodig. Hij schreef gewoon zelf even negen nieuwe nummers welke stuk voor stuk amazing zijn.

Een nieuwe kerstplaat kan dus volgende week door de sint gebracht worden! Gewoon even bestellen op Bandcamp.

Het album opent met een fijne korte intro die ervoor zorgt dat je de sneeuw al ziet vallen zonder dat je er een AR-bril voor op hoeft te zetten. “Not Only During Christmas” zet dan meer de verwachte toon bij een kerstplaat. The message is love maar natuurlijk niet enkel tijdens het kerstfeest. En wie houdt er niet van Santa vervolgt de plaat. In een kleine twee en halve minuut wordt ook daar de liefde bezongen.

Tijd om even de donkere kant op te gaan met “Christmas from Hell”. Het nummer wordt alsnog zeer vrolijk gebracht en met een koortje op de achtergrond zeer vermakelijk. En door naar het volgende jaar in “Happy new year”. Een van de ballades op de plaat, het piano begeleid stuk krijgt nog meer vorm wanneer de strijkers er prachtig bij klinken. Het is een wellicht de beste track op de plaat. De rust en kalmte die Marinus beheerst waardoor zijn stem er subliem uit komt is overweldigend in het toch timide werk.

Kijkend naar buiten is er nog geen sneeuw dus dan maar een liedje er over “Let it Snow”. Een ode aan de witte overzichten van het landschap. En om maar door te gaan in de ode’s, wellicht is het hele album wel een ode aan de tijd van het jaar bedenk ik me nu, eentje naar zijn jeugdherinneringen. “Childhood Christmases” voert je mee op een slee over de net gevallen sneeuw terwijl je pa je vooruit trekt. Kijkend om je heen vanuit de ogen van een kind op de slee. Het zal voor velen een direct beeld kunnen oproepen met fijne herinneringen. Christmas all over again.

Het werk “Beechnuts” sluit de plaat af. Het is voor mij wel de meest “ingewikkelde” track van het geheel. Niet eentje die je zomaar even door luistert. Ondanks dat ook hier de rust ervan af straalt.

December is een must have voor dit jaar en de komende jaren dus beter haal je hem nu alvast in huis. Iets dat vele funders al gedaan hebben want deze plaat is door crowdfunding op voordekunst tot stand gekomen. Nog even scoren voor de sint en dan vanaf 6 december tijdens het opzetten van de kerstboom aan tot ergens rond nieuwjaar.

Mocht je toch nog andere liedjes willen horen volg dan nu de SharQ Spotify playlist en blijf op de hoogte van de nieuwste tracks. Elke week nieuwe songs!

Previous post

Persbericht: Eerste 25 namen voor Sniester 2018

Next post

Persbericht: Eerste vier namen voor Down By The River 2018

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.