Reviews

Review: Blink 182 – California

13516319_10153920906018271_4304365327379892036_n

13116153_10153773388948271_1592579700799627792_oDe afgelopen maanden lijkt het wel alsof we terug zijn de in de eind 90’s. Bands zoals Good Charlotte, Sum 41 en ook Blink 182 zijn terug van weggeweest. Blink 182 is de eerste band uit dit rijtje die hun plaat lanceert. California ligt al alweer twee weekjes in de schappen maar kon het niet laten om er toch nog even aandacht aan te geven want hij knalt hard!

“Cynical” laat direct oude tijden herleven en met nog geen twee minuten speelduur is het al duidelijk dat de band niet terug is voor de fun maar het menens is. Vol wordt er doorgeslagen op het eerste nummer en de sfeer en vibe van toen is ook direct terug. Iets waar ik al op hoopte, terwijl “Bored to Death” een terechte single is staat erna een veel betere track “She’s Out of her Mind”. Deze track is de vertaling voor wie Blink 182 kan zijn. Alles aan dit nummer klopt, alles voelt op zijn plek en met hun heerlijke sound is het zomer!

“Los Angeles” volgt, ook dit nummer wordt er niet op ingehouden en kloppen alle effectjes op de juiste plek. Heerlijk om in de auto te draaien als de zon schijnt. Met de humor van de band is ook niets anders dan vroeger want met een skit van zeventien seconde wordt het album even onderbroken. Tijd voor een ballade, althans, het hoort erbij, maar als je het doet, kun je het beter heel goed doen. Met “Home is Such a Lonely Place” is dat dan ook in perfectie gelukt, de rustige klanken en zoet sappige lyrics maken je even helemaal kalm al blijft de drang naar het knallen er toch in verscholen. Tijd om daar dan maar mee verder te gaan. “Kings of the Weekend” en “Teenage Satellites” volgend en gaan er heerlijk mee aan de slag. Lekker mee zingen op het festivalterrein of in de clubs kan met gemak natuurlijk. Daar staat ook deze band om bekend.

“Rabbit Hole” maar ook meezinger “San Diego” zullen het goed doen en in je hoofd blijven als ze meer airplay gaan krijgen. Het moet lastig zijn geweest voor de band en management om een single uit deze zestien tracks, of ja eigenlijk dertien als je de opener en skits eraf haalt, want het is echt alle dertien goed. Even kort en krachtig door slaan met “The Only Things that Matters”. Om zo naar het laatste nummer, en tevens titeltrack, door de stromen. Deze aubade naar California is gewoon een heerlijk slot van deze prachtige plaat.

Terwijl Neighborhoods uit 2011 niet echt is aangeslagen is het nu vijf jaar laten een regelrechte hit machine. De plaat California is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak en is een echte must have voor iedere muziekliefhebber. Dank Dank Dank aan Blink 182 om een geweldig mooi album af te leveren zo net voor ze zomer! Bij ontbreken aan zonnestralen komen ze dit jaar gewoon uit je speakers!

Previous post

SharQ Bite: Cathubodua - Opus I: Dawn

Next post

Persbericht: THE RUMJACKS TO RELEASE NEW ALBUM "SLEEPIN’ ROUGH" ON AUGUST 5th

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.