Reviews

Review: Blof – In Het Midden Van Alles

Geschreven & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

BLOF-in-het-midden-van-alles-e1397605998153Het lijkt wel een uitstervend ras aan het worden: Nederlandse poprock bandjes die in het Nederlands zingen. Acda & De Munnik gaan nog maar een jaartje door terwijl Volumia  er in 2002 al mee stopte, waarna Xander nog even solo doorging. Maar daar hoor je ook niks meer van. Guus Meeuwis, ja, de grote man leverde niet zijn beste plaat af vorig jaar maar er is tenminste nog wel wat talent over. Ik heb het dus niet over sing-songwriters maar over echte bands die deze tak van de muziekbranche trots kunnen invullen.
Bands zoals Racoon en Kane zijn natuurlijk grootheden, maar zij zingen zelden tot nooit in het Nederlands. Toch is er nog één geweldige band die al jarenlang het hoge niveau aankan. Over hen gaat deze review.

19 Blof
Blof draait alweer sinds 1992 mee in de muziek scene. Ze hebben met vele albums en singles op nummer 1 gestaan, vele prijzen gewonnen en zijn gelukkig nog lang niet uitgespeeld.
Dit blijkt maar weer bij de release van hun nieuwste plaat, “In Het Midden Van Alles”.
De band kende slechts een tweetal band wisselingen, waarvan één door het overlijden van de drummer. De overige drie bandleden zijn er al vanaf dag 1 bij. Ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat de plaat dan ook soepel en fijn klinkt.

19 Blof“In het Midden van Alles” is alweer de 11e studioplaat van het Zeeuwse bandje.
De twaalf tracks op het album zijn weer stuk voor stuk juweeltjes en dat maakt de band dan ook erg sterk. Slechts enkele albumtracks uit het verleden waren minder te noemen maar mijn inziens hebben ze nog nooit een slechte plaat afgeleverd.
Nu dus ook weer niet. De opener “Klaar Voor”, maakt behoorlijk duidelijk dat Pascal en zijn vrienden nog lang niet uitgespeeld zijn.
Waar de band bij het vorige album nog veelal zoekende was, want wat wilden ze nu precies na alweer 20 jaar muziek maken, lijkt er met deze plaat het spoor te zijn teruggevonden. Terug naar het verleden: Gewoon hele lekkere liedjes maken. Soms diepzinnig en dan weer luchtig en uptempo.
“In Het Midden Van Alles”, de titeltrack van het album, is dan ook een zeer goed voorbeeld van één van de uptempo nummers. Een nummer wat het zeker goed gaat doen op de festivals, die ook dit jaar weer door de band worden aangedaan!

“Open je Ogen” is een geweldige samenwerking tussen Blof en niemand minder dan Ilse De Lange. Haar vrouwenstem is een echte toevoeging voor de track. Niet dat Pascal het niet alleen zou kunnen, maar het geeft een hele fijne tweede stem.
Daaropvolgend is het nummer “Tot Het Bittere Eind”, mijn lievelingstrack van het album. Met de zin: “Ben je wie je wilde zijn of heb je nog je dromen. Kijk je verder of  dichtbij of onderaan de streep” geeft de tekstschrijver je stof tot nadenken wat het een ijzersterk nummer maakt. Niet altijd zijn de teksten even geniaal maar met dit soort zinnen ben ik snel verkocht.

“Aan/Uit” is een rustiger nummer en had zomaar op hun oude plaat “Blauwe Ruis” kunnen staan, het eerste album dat uitkwam na de tragische19 Blof
dood van de drummer. Het ademt eenzelfde soort sfeer uit. “Man Als Geen Ander” en “Spijt Heb Je Morgen Maar” volgen en zijn bijna twee tegenpolen te noemen op het album. “Tijd Drijft” en “Zonder Jou Snap Ik Er Niks Van” bruggen over naar het einde van de plaat en zijn nummers die je vaker moet horen voordat ze je vastpakken. Dit in tegenstelling tot “Wraak”, wat heel uitnodigend is om mee te zingen. Zeker een lekker nummer waarbij de snelheid weer wordt opgepakt en live behoorlijk zal knallen.

De laatste twee nummers “Dag & Nacht” en “Langzaam Lief” zijn ronduit geweldig. De nummers zijn zeer sterk en kennen een hoog niveau zowel in tekst als muziek. Het enige wat nog echt ontbreekt op het album is  een afsluiter die flink knalt. Nu lijkt het geleidelijk als een nachtkaars uit te gaan terwijl het album toch écht een topper is.

Mocht je de band nog willen zien spelen tijdens hun clubtour, dan heb ik slecht nieuws voor je: alle shows zijn helemaal uitverkocht! Maar niet getreurd, want ze spelen deze zomer op diverse festivals in ons land (waarvan twee in Limburg!) maar ook natuurlijk op hun eigen festival Concert at Sea.
Als jaar afsluiter staan ze ook nog eens in de Ziggo Dome, waar onderstaande trailer voor is gemaakt, dus mocht je ze nog in een “club” willen zien staan, grijp dan nu je kans en koop tickets via deze link

Website
Facebook
Foto’s

Previous post

Review: Devil You Know - The Beauty Of Destruction

Next post

Review: Coldplay – Ghost Stories

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.